StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як садити цибулю навесні у відкритий ґрунт, щоб отримати шалений урожай

26 березня 2024, 19:25оновлено 28 березня, 00:12
Коли садити цибулю на зелень у відкритий ґрунт навесні, щоб вона порадувала урожаєм - Главред зібрав корисні поради.
Як садити цибулю навесні у відкритий ґрунт, щоб отримати шалений урожай
Коли садити цибулю весною / колаж: Главред, скріншот: відео Youtube

Чи можна садити цибулю у холодну землю та коли потрібно це зробити. Фахівці рекомендують садити цибулю у той період, коли заморозки вже відступили. Відомо, що цибуля не боїться холоду, однак, якщо температура буде вище 3 градусів, тоді вона зможе нормально прорости у землі. Але якщо ви вже посадили цибулю, але далі прогнозують заморозки, тоді варто її утеплити: накрити цибулю, посаджену у землю поліетиленовою плівкою.

Радимо також прочитати матеріал: Зникне назавжди: що постелити на землю, щоб не росли бур'яни. Дізнайтесь, яку плівку обрати від бур'янів та як застосувати.

Садівник у своєму блозі в Youtube розповів про правильну висадку розсади цибулі на грядку. Він показав, як правильно садити її та доглядати.

Коли можна садити цибулю на головку

У теплих регіонах України варто садити цибулю у квітні, а в прохолодніших краще садити її у травні. Щоб цибуля добре росла, варто садити її таким чином, щоб між цибулинками була відстань 5-7 см, щоб потім не довелось її проріджувати. Фахівці наголошують, що сіянку треба садити із відступом у до 10 см, а заглиблювати її потрібно на ту ж висоту, яка і в цибулинки.

Щоб мати гарний урожай цибулі, варто ретельно зволожувати землю та підтримувати родючість ґрунту. Вже за кілька тижнів після посадки цибулинок потрібно прорідити посів.

Як правильно садити цибулю на зелень

Спеціалісти радять, щоб отримати ранню зелень, краще висадити цибулю у холодніший період. Тоді вона точно проросте для зелені, а не для отримання цибулевих бульб.

Рясне та довговічне зелене перо цибулі, можна отримувати від ранньої весни та до пізньої осені. Зазвичай, в зимовий період цибулю вирощують у закритому ґрунті та в кімнатних умовах, щоб довше насолоджуватись свіжою зеленню.

Щоб посадити цибулю на зелень, варто правильно підготувати її до посадки в землю. Підготовка цибулин потрібна для того, щоб стимулювати її пробудження та активувати ріст коренів і зелені. Тож варто підрізати трішки цибулині донці, а з верху надрізати на третину, а потім потрібно замочити її в теплій воді на кілька годин.

Щоб ефект був краще, а урожай більше, можна додати кілька кристаликів перманганату калію, щоб знезаразити цибульку. Садити цибулю можна будь-яким способом, який вам підійде.

Дивіться відео про те, як правильно садити цибулю:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти