StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому в США не їдять гречку, а в Україні обожнюють

10 вересня 2024, 16:14
495
У США культура споживання каш помітно відрізняється від України.
Чому в США не їдять гречку
Чому в США не їдять гречку / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Гречка - один із традиційних продуктів харчування в країнах Східної Європи, особливо в Україні, але в США та інших західних країнах цей продукт майже не користується популярністю.

Багато хто задається питанням: чому іноземці не люблять гречку і що в Америці вважають за краще їсти на сніданок замість неї?

Історичні причини непопулярності гречки

Гречка прийшла на територію Київської Русі з Візантії, а сама культура зародилася в Китаї понад 5 тисяч років тому. Завдяки своїй невибагливості до ґрунтів і здатності рости на малодренованих землях, гречка швидко поширилася територією Східної Європи.

відео дня

Однак у Західній Європі та США гречку використовували переважно як корм для худоби. Цей стереотип зберігається досі, що пояснює, чому в США не їдять гречку, пише ТСН.

Цікаві факти про гречку

Гречка - цінне джерело білка. У ній міститься 18 незамінних амінокислот, а білок близький за складом до збалансованих білків курячих яєць і сухого молока.

Гречка містить три з восьми необхідних організму амінокислот (треонін, лізин, триптофан), завдяки чому є незамінним продуктом для людей, які не їдять м'ясо. Крім того, гречка засвоюється набагато краще за м'ясні продукти.

Гречка виводить з організму шкідливий холестерин і токсини. Її варто вживати літнім людям і тим, хто страждає на анемію.

Вживання гречаної каші покращує психоемоційний стан і роботу головного мозку.

Гречка рятує від безсоння. Якщо ви погано спите - наповніть гречаним лушпинням подушку.

В Індії та Китаї вважається, що за допомогою гречки можна впливати на біологічні точки в організмі, тож для профілактики різних захворювань радять ходити по килимку, на якому розсипана гречка.

Гречка є частиною національної кухні Японії. Там із гречки виробляють гречану локшину "соба", яка користується популярністю.

У країнах Західної Європи гречку називали "арабським" або "язичницьким" зерном. Вона вважалася їжею нижчого класу, що також вплинуло на її сприйняття в США. Навіть сьогодні, незважаючи на те, що гречку можна знайти на прилавках американських магазинів, більшість місцевих жителів вважають її смак занадто гірким.

На відміну від слов'янських країн, де гречку обсмажують перед приготуванням, у США та Європі її частіше продають необробленою, що посилює її специфічний смак.

Яку кашу їдять американці?

Замість гречки в США популярні інші види каш, особливо вівсянка. Яку кашу їдять американці? На сніданок часто готують вівсяну кашу (oatmeal), яку змішують із фруктами, горіхами, медом або кленовим сиропом. Цей продукт не тільки має нейтральний смак, а й містить безліч корисних речовин, що робить його привабливим для прихильників здорового харчування.

Крім вівсянки, в Америці популярні такі злаки, як кукурудзяна каша (cornmeal) і рисова каша. Ці продукти вважаються більш звичними для американської кухні і сприймаються як нейтральні за смаком, на відміну від гіркуватої гречки.

Чому іноземці не люблять гречку?

Однією з причин, чому іноземці не люблять гречку, може бути її специфічний смак і аромат. У країнах Східної Європи гречка традиційно обсмажується, що робить її смак більш насиченим і приємним. У США та багатьох європейських країнах її найчастіше продають у сирому вигляді, що робить смак більш різким і незвичним. Багато американців, які пробували гречку, відзначають її гіркуватий присмак, який їм не подобається.

Крім того, у США культура споживання каш помітно відрізняється. Американці звикли до більш м'яких і солодких варіантів каш, таких як вівсянка з добавками. Гречка, зі своїм нейтральним або навіть гіркуватим смаком, просто не вписується в їхні смакові.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти