StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щоб не отруїтись: стала відома точна тривалість зберігання вареної гречки

2 липня 2024, 19:39оновлено 3 липня, 10:34
16998
Гречка вважається одним із найкорисніших видів круп, однак, важливо дотримуватись термінів її зберігання. Главред з'ясував, скільки можна зберігати гречку.
Щоб не отруїтись: стала відома точна тривалість зберігання вареної гречки
Скільки днів можна їсти гречку - термін зберігання вареної гречки / Колаж Главред, фото: УНІАН

Гречка є одним із найкорисніших продуктів, завдяки своїм численним поживним властивостям і позитивному впливу на організм. Однак, з'їсти цілу каструлю гречки за один прийом їжі майже нереальне завдання, тому важливо знати, скільки можна зберігати приготовану гречку.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, скільки по часу потрібно варити гречку, рекомендуємо наш матеріал: Ароматна та ніжна: як правильно варити гречану кашу.

Скільки можна зберігати зварену гречку

За даними Університет штату Юта (США) приготована гречка має чіткий термін придатності.

"Приготована гречана крупа може зберігатися в холодильнику близько 5 днів. Вона погано замерзає. Особливо добре поєднується з куркою, беконом, ковбасою, грибами, цибулею, сиром та сметаною", - зазначають фахівці.

Як збільшити термін придатності приготованої гречки

Крім того, експерти із харчування зазначають, що щоб забезпечити свіжість, слід зберігати зварену гречку в холодильнику протягом двох годин після приготування.

"Для збереження якості використовуйте неглибокі герметичні контейнери або поліетиленові пакети, що закриваються. Охолоджену гречану крупу слід з'їсти протягом декількох днів - зазвичай не більше 4-6 днів. Для більш тривалого зберігання можна заморозити варену гречку. За умови правильного зберігання в контейнерах або пакетах, придатних для заморожування, вона може зберігатися до одного місяця", - радять вони.

Чим корисна гречка

Нутриціолог Галина Незговорова в ефірі "Сніданку з 1+1" наголосила, що за вмістом рослинного білка, гречка перевищує всі зернові, поступаючись лише бобовим культурам. Водночас мінеральних речовин в гречці в три рази більше, ніж в інших крупах, тому гречка належить до продуктів дієтичного харчування.

"Вживання гречки нормалізує роботу кишківника, позитивно впливає на роботу серця, знижує рівень поганого холестерину та сприяє схудненню. Гречка відноситься до екологічно чистих продуктів, тому що при її вирощуванні не використовують хімічні добрива", - додала вона.

Хто така Галина Незговорова?

Галина Незговорова – дієтолог, гастроентеролог, нутриціолог, лікарка вищої категорії, яка має стаж роботи майже 30 років.

Лікарка проводить консультації і діагностику при порушеннях обміну речовин. Займається лікуванням хвороб шлунково-кишкового тракту – виразкової хвороби, гастриту, панкреатиту, нирок тощо.

Скільки разів на тиждень можна їсти гречку

Крім того, дієтолог відзначила, що гречка – універсальний продукт, її можна використовувати для будь-яких страв – один раз на день, три рази на тиждень.

"Кожна страва з гречки – це порція здоров'я, довголіття, краси та гарного настрою. Не обмежуйте себе в цьому", - резюмувала вона.

Дивіться відео про те, чим корисна гречка:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти