StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна їсти на ніч, якщо хочете схуднути: тренерка розбила вщент популярний міф

2 лютого 2024, 05:05оновлено 6 лютого, 16:17
Більшість з нас розуміє і дотримується цього правила не так, як має бути насправді. Аніта Луценко пояснила, у чому помилка.
Анита Луценко, девушка, еда
Чи можна їсти на ніч, якщо хочете схуднути/ колаж: Главред, фото: скрін, ua.depositphotos.com

Напевно немає людей, які хоча б раз не чули тезу про те, що нібито їсти пізно ввечері або на ніч дуже шкідливо, особливо для тих, хто намагається схуднути. Але це правило насправді варто розуміти трішки по-іншому.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Фітнестренерка Аніта Луценко пояснила у відео, яку помилку робить більшість з нас, дотримуючись цього правила. Вона відповіла на питання, чи можна їсти ввечері або на ніч, і при цьому не набирати зайву вагу.

"Чи можна їсти ввечері і не поправлятися? Так. Тому що в нашому організмі без зупинки йдуть усі процеси. Коли ви щось з’їли, не в цей же момент це опиняється у вас на боках. Йдуть процеси перетравлення. Вуглеводи починають перетравлюватися ще у роті, потім у шлунку починають перетравлюватися жири, потім білок. Потім все маленькими порціями проштовхується далі, потім всмоктується. Тобто це не такий супер швидкий процес, а повільний. Тому він у нас відбувається майже увесь час", – зазначила Аніта Луценко.

Звісно, вживання їжі пізно ввечері може бути не дуже корисним, якщо неправильно підібрати страви чи продукти. Наприклад, якщо ви ввечері наїстеся червоного м’яса і ще й разом з бобовими, які "в компанії" дуже довго перетравлюються і дуже довго дають відчуття ситості, то ви будете всю ніч прокидатися, вам будуть снитися кошмари, зрештою ви не виспитеся. А коли ми не висипляємося, то ми наступний день починаємо їсти все підряд – і калорійне, і булки, і солодке, і так далі.

"І ось тут якраз питання. Питання не в тому, що ви з’їли саме ввечері, а питання в тому, скільки ви з’їли за день. Якщо ви вранці їли торт, на обід їли бургер, а на вечерю з’їли зелений салат із яблучком, то це означає, що ви не будете набирати вагу", – сказала тренерка.

Вона пояснила, що у кожного з нас організм втрачає певну кількість енергії для того, щоб існувати – дихати, рухатися тощо. У кожного ця кількість своя. Якщо ви їсте більше – ви поправляєтеся. І не важливо, ви це будете їсти зранку чи вночі, ви будете їсти 10 разів на день чи один раз на день, але при цьому з’їдати пачку майонезу і випивати залпом пляшку олії. Тобто важливо, скільки калорій за день ви спожили.

"Тому мораль така: якщо ви їсте мало калорій за день, то будете худнути, навіть якщо ввечері ці всі калорії з’їсте, а якщо ви будете їсти забагато калорій від необхідних вашому організму, то ви будете набирати вагу", – пояснила тренерка.

Саме тому не варто думати про те, можна чи не можна їсти ввечері. Просто потрібно їсти не прямо на ніч перед сном, і не варто їсти ввечері щось дуже важке.

"Проте в той же час не забувайте, що якщо у вас така манера їсти тільки білок і овочі, але при цьому ви не можете заснути і у вас такий тремор трішки, то дайте собі трішки вуглеводів – це може допомогти вам класно спокійно заснути. Тому що вуглеводи нас заспокоюють, вони такі м’якенькі, тепленькі. Спробуйте так. Але не треба заливати це соусами, жиром і так далі. І не треба з’їдати цілу тарілку макаронів – трішечки, з кулачок, і зверху помідорчики чи томатну пасту", – додала Аніта Луценко.

Дивіться відео з поясненням Аніти Луценко, чи можна їсти ввечері, якщо хочете схуднути:

Раніше Аніта Луценко показала ідеальне тренування на все тіло – 6 найкращих вправ для схуднення. Таке тренування на все тіло займе всього 12 хвилин, а результат вас приємно здивує.

Також раніше тренерка показала, як швидко спалити жир на животі. На таке "гаряче" тренування знадобиться всього 5 хвилин на день, а результат не змусить довго на себе чекати. Таку зарядку потрібно робити тричі на тиждень.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти