StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Всесвітній день соку: користь і шкода продукту для організму

18 вересня 2021, 05:02оновлено 4 вересня 2023, 17:42
Чому день соку відзначають у вересні і як вибрати якісний магазинний сік - розповість Главред
Всесвітній день соку 2021
Всесвітній день соку 2021 / riminitoday.it

Сік є одним з найбільш корисних напоїв у світі. Не дивно, що щорічно фанати "вітамінної бомби" відзначають День соку. Дата цього свята - кожна третя субота вересня - і цього року випадає на 18 вересня.

Про те, які державні та міжнародні свята відзначають в першому місяці осені, читайте в нашому матеріалі: Свята у вересні 2021 в Україні: День знань, День підприємця і День кіно.

До Дня соку виробники проводять ескурсії та дегустації продукту для всіх бажаючих. Всесвітній день соку - відмінний привід, щоб зібратися з друзями і провести день без алкоголю. Пити "за здоров'я " свіжовичавлений сік - що може бути краще?

відео дня

День соку відзначають у вересні неспроста. Саме в першому місяці осені в фруктах і овочах – максимальна концентрація вітамінів і корисних речовин, які не тільки зміцнюють імунітет, але і дарують здоров'я шкірі, волоссю і нігтям. Найпопулярніші соки - апельсиновий і яблучний.

Користь свіжовичавлених соків

Фреш є джерелом вітамінів і цінних мікроелементів, які сприятливо позначаються на здоров'ї організму, покращуючи роботу органів і систем і зміцнюючи захисні сили. Незаперечна користь соку в тому, що він є:

  • незамінним для профілактики і лікування простудних захворювань – все завдяки ударній дозі вітаміну С, який зміцнює імунний захист;
  • помічником у боротьбі із зайвими кілограмами - пальма першості належить соку грейпфрута;
  • натуральним косметичним засобом - маски на основі соків фруктів і овочів допоможуть повернути шкірі сяйво, позбавлять від розширених пор і висипань;
  • ефективним продуктом, який допоможе позбавити організм від шлаків і радіонуклідів. Детоксикація соком - вірний спосіб продовжити молодість і зберегти здоров'я.

читайте такожЯк жити довше: цей сік знижує ризик раку, покращує роботу мозку і подовжує життя

Шкода свіжовичавленого соку

Незважаючи на очевидні переваги вживання фрешу, існують і стану при яких він може завдати непоправної шкоди здоров'ю. Серед них:

  • виразкова хвороба шлунка;
  • гастрит;
  • важкі алергії;
  • надлишкова вага.

У даній ситуації перед вживанням напою варто проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем.

Також не варто давати нерозведений свіжовичавлений сік дітям до трьох років. Це може викликати алергічні висипання на шкірі і проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Wellness-дієтолог з медичною освітою, член Національної асоціації дієтологів і нутриціології Тетяна Кіхтєва розповіла яку небезпеку можуть таїти соки:

Небезпека соків - великий вміст в них цукрів. Стакан свіжовичавленого яблучного соку містить більше цукру, ніж склянка пепсі. У соках немає клітковини, тому у них високий глікемічний індекс і це потрібно враховувати людям, які мають схильність до цукрового діабету і ожиріння. Корисними будуть овочеві соки. Однак, потрібно бути обережними з буряковим, він не всім підходить. Його обов'язково потрібно розводити водою.

На думку Кіхтєвої, найкориснішим соком є ​​морквяно-яблучний: в ньому багато бета-каротину і корисних вітамінів.

читайте такожЯкий сік допоможе впоратися з високим тиском
Як вибрати магазинний сік

Далеко не у всіх є можливість приготувати фреш в домашніх умовах. І найпростішим рішенням буде покупка соку в магазині. Щоб отримати максимальну користь від соку на полиці супермаркету, необхідно дотримуватися таких правил:

  • Вибирати сік прямого віджиму-відновлені соки і нектари містять мінімальну кількість натуральних продуктів, більшу частину упаковки становить суміш з цукру і консервантів;
  • Зупиніть вибір на продукті в скляній тарі - так можна відразу оцінити натуральність соку. До того ж його термін зберігання буде довше.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти