StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День всіх святих 2021: традиції і заборони дня

1 листопада 2021, 05:02
Як відзначають День всіх святих в різних країнах світу - в матеріалі Главреда.
День Всіх Святих 2021
День Всіх Святих 2021 / ua.depositphotos.com/

У перші дні листопада католицька церква за традицією поминає покійних. 1 листопада - День всіх святих, за яким слідує День поминання покійних.

Про те, які релігійні свята відзначатимуть українці в останній місяць осені, читайте в нашому матеріалі: Свята в листопаді 2021 в Україні: чи будуть додаткові вихідні.

День всіх святих для древніх кельтів означав настання Нового року. Напередодні відзначалося свято Самайн. Згідно з повір'ям, в цей день чарівні істоти і темні сили приходять у світ живих. А людям, у свою чергу, випадала можливість побувати в потойбічних світах. Його староагнлійська назва All hallow ees (Меса всіх святих) в сучасному варіанті звучить як Хелловін.

відео дня

День всіх святих шанується християнами багатьох країн. Наприклад, в Мексиці, Португалії та Іспанії померлим прийнято робити підношення. У Польщі, Румунії, Австрії на могилах запалюють свічки.

У країнах Латинської Америки з 31 жовтня по 2 листопада проходить День мертвих. Там він є державним святом і люди влаштовують масові гуляння і карнавали. В кінці дня родичі померлих відвідують могили покійних родичів і моляться.

Серед традицій свята створення вівтарів і шанування померлих з використанням спеціальних черепів сalaveras. На могили померлих родичів приносять їх улюблені напої та частування.

читайте такожКоли Масляна в 2022 році: традиції і звичаї свята

День всіх святих в православ'ї

У православному християнстві також святкують День всіх святих. Це свято називають тиждень всіх святих. Цей день відзначають в першу неділю після Трійці. У 2022 році тиждень всіх святих припадає на 19 червня.

У цей день православні шанують пам'ять всіх святих як канонізованих, так і невідомих, які прославляли вчення Господа. Тиждень всіх святих відкриває цикл читання 11 недільних ранкових Євангелій.

У День всіх святих не можна:

  • лаятися і лихословити;
  • одягати новий одяг і носити чужу;
  • вживати алкоголь;
  • переїдати.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти