StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені дізналися смак електронної сигарети, який "вбиває" легені

16 лютого 2021, 20:19
Всі 10 випробуваних ароматів викликають певний рівень токсичності в клітинах.
Електронна сигарета
Всі 10 випробуваних ароматів викликають певний рівень токсичності в клітинах.

Нове дослідження показує, що електронні сигарети зі смаком шоколаду "особливо шкідливі" для легенів.

Як повідомляється в дослідженні, опублікованому на Psychology.org. фактично, вчені виявили, що всі 10 випробуваних ароматів викликають певний рівень токсичності в клітинах, що вистилають легені, що в деяких випадках призводить до їх загибелі.

Токсини також значно знижують здатність клітин імунної системи видаляти бактерії і регулювати запалення.

Стаття про дослідження була опублікована в американському журналі фізіології легенів, клітинної та молекулярної фізіології.

читайте такожЩо небезпечніше для здоров'я: сигарети або кальян-відповідь кардіолога

Дані показують, що хімічні профілі вивчених ароматів рідини для електронних сигарет (яблуко, банан, жувальна гумка, капучино, вишня, шоколад, Кориця, манго, м'ята перцева і тютюн) містили до 15 хімічних речовин. Найбільш шкідливі аромати, такі як шоколад і банан, містять велику кількість хімічного компонента, званого бензольним кільцем.

Ароматизатори з нижчою концентрацією бензольного кільця були менш шкідливими. Дослідники також виявили, що різні марки рідин для електронних сигарет зі смаком шоколаду і банана з меншою кількістю хімічних речовин з бензольним кільцем також менш шкідливі.

На думку дослідників, мета дослідження полягала в тому, щоб визначити, чи залежали імунна дисфункція та токсичність в легенях, які раніше спостерігалися в попередніх дослідженнях, від використовуваного смаку, незалежно від присутності нікотину.

Щоб з'ясувати це, вони піддали клітини легенів здорових, некурящих людей впливу парів електронних сигарет, вироблених з різними ароматизаторами.

"Ми вважаємо, що це дослідження надає докази того, що потенційна шкода від використання ароматизаторів пов'язана не з назвою на пляшці, а скоріше з хімічним складом ароматизатора, присутніми ароматизаторами і їх концентрацією", - сказала дослідник Міранда Вин, доктор філософії, Лікарня Аделаїди в Австралії.

"Це говорить про те, що будь - які обмеження на дозволені смаки повинні базуватися на даних такого роду, щоб гарантувати, що дозволені продукти дійсно представляють найменший можливий рівень шкоди", - додає вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти