StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кому категорично протипоказаний часник

9 березня 2021, 06:02
Як стверджують дієтологи, існує чималий список хвороб, при яких людям в категоричній формі забороняється вживати часник в їжу.
Часник
Кому категорично протипоказаний часник / Olivier / Flickr

У зимово-весняний період безліч людей намагаються додавати більше часнику в їжу - для того, щоб убезпечити себе від застуди. Як розповідає портал Greenpost з посиланням на коментар дієтологів, часник не є імуномодулятором і не має імуностимулювальної дії. Але внаслідок дії речовини алліцин, якої вистачає в його складі, цей овоч має виражені противірусні властивості.

Крім того, часник зараховують до продуктів, багатих природними фітонцидами — летючими біологічно активними речовинами, які вбивають бактерії.

Якщо людина з'їсть понад три зубчиків часнику в день, можуть виникнути нудота, шлункові спазми, підвищене газоутворення, діарея, головний біль. Не варто їсти часник натщесерце, особливо при підвищеній кислотності шлункового соку, оскільки він може спровокувати загострення виразки шлунка.

Далі - часник зазвичай виключають з раціону хворих на епілепсію і людей з частими харчовими алергіями. Також він протипоказаний до вживання людям із захворюваннями печінки й нирок, виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, захворюваннями кишківника і гемороєм.

читайте такожЗміцнює імунітет і захищає від раку: фахівці розповіли, що може часник

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти