StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

10 простих способів привести себе у форму влітку: поради від профі

26 липня 2021, 04:22
Цікавими і корисними рекомендаціями поділилася експерт в психології зниження ваги і консультант з дієтологічного супроводу Олена Кален.
Схуднення
Як привести себе у форму / УНІАН

Чому зайва вага зганяється так повільно, а літо летить так швидко? Липень добігає кінця, а багато хто з нас все ще не побували у відпустці, а часу на те, щоб позбутися хоча б від парочки зайвих кілограмів і красуватися на пляжі "six-pack", залишилося дуже мало.

Експерт в психології зниження ваги і консультант з дієтологічного супроводу Олена Кален на своїй сторінці в Instagram поділилася кількома правилами, які допоможуть швидше досягти цієї мети. Вони стосуються не тільки харчування і спорту, а й дозволять змінити звички.

Як прийти в ідеальну форму

  • Заведіть щоденник харчування

Зайва вага утворюється через надлишок калорій. Ведення харчового щоденника допоможе усвідомити моменти і причини переїдання, проаналізувати їх і відмовитися від зайвої їжі.

відео дня
  • Фізична активність-то, з чого повинен починатися день

Це може бути прогулянка, біг, ходьба або танці – все залежить від ваших уподобань. Будь-які тренування, за словами експерта, прискорюють метаболізм і приводять тіло в тонус, а щоденні заняття по 10-15 хвилин діють набагато краще, ніж виснажливі тренування в залі раз на тиждень.

  • Збалансоване харчування.

Не варто виключати з раціону вуглеводи або сідати на жорстку дієту. Для зниження ваги важливіше різноманітне і збалансоване харчування. Хоча б 1-2 рази на тиждень можна відходити від звичного меню і готувати нові страви з корисних продуктів.

  • Робіть фото фігури щотижня.

Коли мозок бачить проміжні результати, це дає стимул рухатися далі. Найпростіше побачити результати саме на фото.

  • Знайдіть однодумців або наставника

На шляху до стрункості можливі зриви, зупинки ваги або відсутність сил. Щоб продовжувати рухатися до мети, можна попросити підтримки в оточення або знайти того, хто буде надихати.

схуднення, дієта
Як привести себе у форму до літа / Фото pixabay.com
  • Насолоджуйтесь їжею

Не потрібно перекушувати на бігу – їжте повільно і розтягуйте задоволення. Так голод можна вгамувати швидше, але меншою кількістю їжі.

  • Пийте більше води

Вода бере участь у розщепленні жирів, виводить токсини. Без достатньої кількості води сповільнюється обмін речовин. Робіть кілька ковтків води щогодини.

  • Відмовтеся від перекусів

У людини зі здоровим шлунком процес перетравлення їжі становить 4-6 годин. Коли ми перекушуємо кожні 2-3 години, в організм надходять зайві калорії.

  • Їжте з невеликої тарілки

Вчені довели, що з невеликої тарілки люди їдять менше. За допомогою десертної тарілки ми природним чином зменшимо розмір порції.

  • Скоротіть соляну пишу

Пересолена їжа затримує рідину в організмі і може викликати набряки. Краще скоротити її споживання, а також не їсти солону їжу на ніч.

Раніше спортивний Нутриціолог і фітнес-експерт Катерина Медушкіна поділилися порадами, як грамотно підійти до процесу схуднення, аби уникнути помилок, які призводять до зривів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти