У Кабміні розповіли, в яких випадках можна не платити за комуналку

11 липня 2022, 08:31
Як роз'яснили оператори гарячої лінії Кабміну, з відповідною довідкою і документами потрібно буде звернутися до постачальника комунальної послуги.
газ тарифи платіжки
У Кабміні розповіли, в яких випадках можна не платити за комуналку / brecorder.com, debaty.sumy.ua

Є два випадки, при яких українцям рахунки за комуналку можуть перерахувати або ж взагалі анулювати під час воєнного стану. Про це повідомляє портал "Оглядач".

Якщо люди як мінімум тридцять діб не проживаєте в своїх квартирах і будинках, можна не платити:

  • за воду, якщо немає лічильника;
  • за газ, якщо немає лічильника.

"Це норма закону, яка вже давно існує. Це не нововведення. Передбачена в ч.1 ст. 7 Закону "Про житлово-комунальні послуги", – пояснили чиновники Кабміну.

У разі, якщо будинок або квартира українців виявилися зруйновані російськими обстрілами, то борги по комуналці списуються. Але в першу чергу про факт руйнування житла потрібно повідомити в поліцію - щоб надалі правильно розрахувати розмір збитків і домогтися компенсації.

читайте такожВ Україні порізали субсидії та пільги на оплату комуналки: на скільки саме

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що тарифи на тепло для населення можуть зрости втричі, оскільки "Нафтогаз" суттєво підвищив ціни на газ для теплокомуненерго.

Як говориться в заяві Міжгалузевої асоціації Укртеплокомуненерго, згідно з цінами, доведеними ГК Нафтогаз Трейдинг до теплопостачальних підприємств, ціна газу для виробництва теплоенергії для потреб населення з 1 червня 2022 року зросла в 3,9 рази.

До того, однак, представники НАК "Нафтогаз України" запевняли, що тарифи на газ і тепло не зміняться.

Ще 10 травня 2022 року на засіданні Кабінету міністрів був схвалений проект закону, яким, серед іншого, передбачено введення мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифи на теплову енергію та супутні послуги.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти