Українці ризикують залишитися без пенсій: що і коли загрожує 60-річним

23 листопада 2021, 12:23оновлено 23 листопада 2021, 14:58
Кожен п'ятий працівник в Україні зайнятий у неформальному секторі, нагадала Людмила Денисова.
Пенсія
/ УНІАН

Майже половина українців не зможуть вийти на пенсію за віком (60 років) до 2028 року, коли страховий стаж збільшиться до 35 років.

Як розповіла в Telegram омбудсмен Людмила Денисова, частка таких громадян складе близько 45%.

Вона зазначила, що кожен п'ятий працівник в Україні "зайнятий у неформальному секторі праці і, як наслідок, позбавляється права на соціальний захист і пенсійне забезпечення".

За словами Денисової, щоб сумні прогнози не збулися, людям щодня слід роз'яснювати наслідки неофіційного працевлаштування.

Українці ризикують залишитися без пенсій: що і коли загрожує 60-річним

Додамо, що в 2022 році на заслужений відпочинок можуть піти 60-річні українці, чий страховий стаж становить не менше 29 років.

Підвищення пенсій в Україні

Нагадаємо, раніше в Раді розповіли, що в 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.

Двом категоріям українців-пенсіонерів у перспективі підвищать щомісячні виплати до 30 тисяч гривень. У профільному комітеті Верховної Ради підтримали законопроекти № № 4555 і 4555-1.

читайте такожУкраїнцям світить підвищення пенсій: кому і коли чекати надбавки

5 лютого Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3623, відповідно до якого в Україні запускається повноцінна робота електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

9 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні вже цього року. За його словами, це забезпечення гідної пенсії та інвестиція в економіку.

Економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає таку ідею несвоєчасною. На його думку, накопичувальну систему потрібно вводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти