Карантин і стаж: чиновники розповіли, як простої фірми впливають на пільгові пенсії

12 листопада 2021, 11:38
Досить важливе питання-чи впливають простої фірми на пільгові пенсії всіх громадян України - і особливо тих, хто працює на "шкідливих" виробництвах.
пенсіонер
Як простої фірми впливають на пільгові пенсії / УНІАН

Зі страхового стажу працівника, який зайнятого на "шкідливому" виробництві (такі люди мають право виходити на пенсію раніше встановленого віку), віднімуть дні, під час яких підприємство простоювало, в тому числі і через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це пише "Пенсійний кур'єр".

"Підприємство, на якому я працював у шкідливому цеху, під час карантину через пандемію коронавірусу працювало за окремо встановленим графіком. Зокрема, в пільговій довідці зазначено, що в період з березня 2020 року по червень 2021 року в цеху періодично були прості в роботі, а саме — 44 дні. Як цей період буде віднесено до мого пільгового стажу?",- поставив запитання читач.

"Якщо в пільговій довідці, яку видало вам підприємство, зазначено, що в період з березня 2020 по червень 2021 року було 44 дні простоїв у роботі, з пільгового стажу буде вилучено саме 44 дні", — відповіли чиновники.

відео дня

читайте такожЧастина українців отримуватиме не менше 3 тисяч пенсії: чиновники пояснили, хто саме

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що субсидії, пенсії та соціальні виплати можна буде оформити виключно через смартфон з мобільним додатком "Дія". Про це заявив керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Баник.

За його підрахунками, Нова фукція в "Діі" полегшить життя 1,4 мільйона осіб, які щорічно подають документи на субсидію.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти