Чому деяким переселенцям обмежать виплати: пояснення Мінсоцполітики

24 липня 2023, 16:30оновлено 1 серпня 2023, 10:46
Заступник міністра Мінсоцполітики Дар'я Марчак пояснили, чому в Україні обмежили термін надання грошової допомоги тимчасово переселеним особам.
переселенці, гроші
З 1 серпня переселенцям гроші виплачуватимуть трохи інакше / Колаж Главред, фото: УНІАН

З 1 серпня 2023 року в Україні різко змінюється порядок здійснення виплат тимчасово переміщеним особам. Про причини такого рішення в коментарі "Соціальній інформаційній платформі" розповіла перший заступник Міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

За словами чиновниці, на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ніхто не розумів, скільки триватиме воєнний стан. Тому-то спочатку обмежувальні заходи і не застосовувалися.

"Ми продовжуємо на півроку допомогу для тих осіб, які отримують її, наприклад, з квітня або липня 2022 року. Тобто вже більше року. Або шість, дев'ять місяців. Таким чином вони сукупно отримуватимуть цю допомогу 15, 18 місяців або більше. І це насправді дуже великий період. Коли приймалося рішення про допомогу для ВПО, це робилося з припущення, що воєнний стан пробуде недовго. Ніхто не знав і не міг передбачити, що війна триватиме стільки місяців. Тому в той час і не з'явився обмежувальний термін для надання виплат", — підсумувала чиновниця.

відео дня

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні даватимуть гроші батькам на потреби дітей. Виплати будуть надаватися тепер сім'ям з дітьми, які зареєстровані на територіях, які були або перебувають у тимчасовій окупації, або знаходяться в зоні бойових дій, проживають на кордоні з країною-агресорів РФ, малозабезпеченим і мають дітей, а також належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю або дитина з багатодітної сім'ї.

Також повідомлялося, що пенсіонери в Україні можуть змінити вид власної пенсії і збільшити виплати. Якщо розмір пенсії по втраті годувальника вище, ніж розмір виплат за віком, то пенсіонер може змінити вид пенсії, перейшовши на першу.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти