В Україні даватимуть гроші батькам на потреби дітей: хто має право на виплати

12 травня 2023, 12:06
6070
Як кажуть представники Міністерства соціальної політики, в Україні оновився механізм доплати на дітей.
Діти, монети
Деякі сім'ї зможуть отримувати 14 165 грн для цілей оздоровлення та відпочинку / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні чиновники в черговий раз оновили механізм доплати на дітей. Про це повідомляють представники пресслужби Мінсоцполітики України.

За словами чиновників, додаткові виплати будуть надаватися тепер сім'ям з дітьми, які зареєстровані на територіях, які були або перебувають у тимчасовій окупації, або знаходяться в зоні бойових дій, проживають на кордоні з країною-агресорів РФ, малозабезпеченим і мають дітей, а також належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю або дитина з багатодітної сім'ї.

Як кажуть у Мінсоцполітики, такі сім'ї зможуть отримувати 14 165 грн для цілей оздоровлення та відпочинку. Далі - батьки або опікуни дітей, які відповідають всім критеріям і будуть отримувати повідомлення про право на отримання грошей − для оплати рекреаційних послуг.

відео дня

Наприклад, при наявності у батьків або опікунів мобільного додатку "Дія" їм автоматично надійде повідомлення про можливість отримання допомоги.

Виплату можна використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, розташованих у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій або Тернопільській областях.

У список регіонах, сім'ї з яких можуть розраховувати на допомогу, входять:

  • Дніпропетровська область;
  • Донецька область;
  • Запорізька область;
  • Луганська область;
  • Миколаївська область;
  • Сумська область;
  • Харківська область;
  • Херсонська область;
  • Чернігівська область;
  • Київська область.

Пенсії в Україні

Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше тодішній міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти