Обман із покупками на ринку: як не стати жертвою шахраїв

25 липня 2023, 17:43
Українці, купуючи товари на вагу, ризикують зіткнутися з обманом продавців, кажуть у Держпродспоживслужбі.
Ринок, продукти
Є безліч способів обману довірливих клієнтів, кажуть фахівці / колаж Главред, фото УНІАН

Українець, купуючи товари в роздріб на ринках або в вуличних латках, ризикують зіткнутися з обманом. Про це повідомили представники Держпродспоживслужби.

І вони ж розповіли, які є правила безпечної покупки вагових товарів. В першу чергу, за словами фахівців, потрібно звертати увагу на засоби вимірювальної техніки, що використовуються продавцем. Але є маса і інших хитрощів.

Як найчастіше обманюють клієнтів з зважуванням товарів

1. Неправильне налаштування або несправність ваг. Вона може бути як випадковою, так і навмисною. У будь-якому випадку продавець буде винен, так як він зобов'язаний не тільки не обманювати покупця, але і стежити за справністю приладу.

відео дня

2. Використання неправильної тари. Іноді продавці використовують тару, яка має більшу вагу, ніж заявлено. Такому випадку фактична вага товару виявляється меншою.

3. Неправильне розташування ваг. Прилад можуть ставити не рівно, а під кутом. Це дозволяє маніпулювати з вагою товарів, адже найчастіше покупець не бачить, як саме стоять ваги. Щоб унеможливити використанням такого методу, потрібно просити продавця встановити ваги в місці, яке добре бачить покупець.

4. Приховані предмети і маніпуляції. Продавець може додати приховані предмети до ваги, щоб збільшити вагу товару. Також потрібно стежити, щоб торговець не натискав на прилад під час зважування.

5. Неправильна ціна. Метод використовується найчастіше, коли людина набуває відразу багато товарів. Більш дешеву позицію можуть "пробити" за ціною дорожчою.

Ціни на продукти та напої в Україні

Нагадаємо, раніше Мінекономіки запропонувавши підвищити мінімальні відпускні ціни на деякі види алкогольних напоїв.

В українських мережах роздрібної торгівлі пішли в зростання ціни на алкогольні напої. Цінники підвищилися в провідних супермаркетах. При цьому подорожчання торкнулося як горілки, так і вина, а також пива.

Як повідомляв Главред, генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding Дмитро Кушнір заявив, що з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа, а також житній хліб. Справа в тому, що фермерам вирощувати ячмінь і жито в Україні стало невигідно.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти