Як платити за газ менше: українцям пояснили, як отримати знижку

24 грудня 2023, 08:43
Абоненти "Нафтогазу" можуть заощадити на оплаті рахунку за газ – отримавши від компанії знижку в 1%. При цьому знизити можна будь-яку суму.
Монети, газ
Для знижки на газ потрібно вчасно заплатити за "блакитне паливо" - до 15 числа кожного місяця / колаж Главред, фото УНІАН

Абоненти держкомпанії "Нафтогаз України" можуть заощадити на оплаті рахунків за "блакитне паливо" - і отримати від компанії знижку в 1%. Про це розповіли представники компанії.

При цьому знизити можна будь-яку суму. Для цього потрібно вчасно заплатити за блакитне паливо – до 15-го числа кожного місяця (за допомогою онлайн-сервісу компанії).

"Сплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна сплачена гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців і сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", - нагадали в "Нафтогазі".

відео дня

Скільки потрібно платити за газ

В даний час клієнти "Нафтогазу" платять за газ 7,96 грн за кубічний метр. Тобто за умови споживання в 9,9 кубометра (соціальна норма на три людини, тільки плита) за жовтень потрібно буде заплатити 78,8 грн.

Зі знижкою ж така ж сума складе 78,01 грн ‒ чи то пак на 79 копійок менше. Втім, потрібно пам'ятати (чим більшою буде сума в платіжці – тим більшою буде і знижка).

Крім того, варто враховувати, що додатково з українців стягується плата за доставку газу (а вона різна в різних областях України).

Підвищення комунальних тарифів в Україні

Нагадаємо, раніше в Міненерго анонсували підвищення тарифів на електрику. З такою заявою виступив заступник керівника відомства Фарід Сафаров.

За словами чиновника, головна причина підвищення тарифів на світло – брак грошей для відновлення енергосистеми після ударів російських окупантів та її підготовки до зимового періоду 2023/2024 років.

Крім того, влада України заявила про плани підвищити для українців тарифи на газ та електроенергію. Про це йдеться в офіційному меморандумі до керівництва Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Ми твердо віддані реалізації своєчасної і амбітної програми реформ, спрямованих на вирішення давніх структурних проблем в енергетичному секторі, які посилилися війною", - повідомлялося в тексті.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти