Інноваційні фінансові інструменти стимулюватимуть трудову міграцію – Руслан Алієв

30 червня 2023, 12:58
Інноваційні фінансові інструменти стимулюватимуть трудову міграцію – Руслан Алієв
Руслан Алієв

Інноваційні фінансові інструменти спростять та прискорять виконання міжнародних фінансових операцій, що стане стимулом для подальшого зростання темпів трудової міграції.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів український FinTech-бізнесмен та фінансист Руслан Алієв.

За словами експерта, для міграції (в тому числі трудової) є суттєва перешкода – це відмінність між вимогами фінансового контролю поміж різними країнами. Але, наголошує Алієв, зміни вже відбуваються — класичні фінансові установи (банки) та їх регулятори втрачають свій вплив та силу через активніше використання людьми інноваційних фінансових інструментів.

відео дня

"Одним з таких інструментів є криптовалюти — вони дозволяють налагодити прямий фінансовий зв'язок між продавцем і покупцем, між бізнесами та установами. Фактично, це "цифрова готівка", яка при цьому є повністю універсальною — умовний "біткоїн" не потрібно обмінювати на іншу криптовалюту, виїжджаючи з однієї країни в іншу", – пише він.

Руслан Алієв зауважує, що криптовалюти – це "не панацея і не вершина еволюції грошей", а лише один з етапів розвитку світової фінансової системи, в якій зараз відбувається децентралізація.

"Ми поступово наближаємося до моменту, коли кожна людина матиме можливість однаково легко і "без посередників" використовувати свої чесно зароблені гроші в будь-якій точці світу", – прогнозує експерт.

Він уточнює, що певний рівень регулювання та контролю залишиться, оскільки це необхідно для запобігання порушенням закону та злочинам, але рівень фінансової свободи дуже відчутно зросте, порівняно з тим, що є зараз.

"Наслідком цього стане ще більша активізація трудової міграції, тому що інноваційні фінансові інструменти спростять та прискорять виконання операцій з грошима на міжнародному рівні", – підсумував Руслан Алієв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти