ЗСУ знищили ВДК Новочеркаськ: у розвідці Британії дізналися нові деталі

28 грудня 2023, 13:27
Окупанти втратили вже третій ВДК - ворог планував їх використовувати для висадки десанту під час вторгнення, зазначили у Міноборони Британії.
БДК Новочеркаськ
Корабель Новочеркаськ міг перевозити вибухонебезпечний вантаж - розвідка Британії / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот соцмережі

Збройні сили України повністю знищили великий десантний корабель Новочеркаськ Військово-морського флоту агресора Росії у порту окупованої Феодосії. Судячи з усього, судно перевозило вибухонебезпечний вантаж, що призвело до потужного вибуху. Окупанти втратили вже третій ВДК, раніше вони "хотіли" використовувати кораблі для висадки десанту. Про це заявили в розвідці Міністерства оборони Великобританії.

У зведенні розвідки Британії йдеться про те, що ВДК Новочеркаськ повністю знищено в порту Феодосії на південному узбережжі захопленого Криму.

Згідно з оцінкою аналітиків, судно могло перевозити вибухонебезпечний вантаж, тому внаслідок удару стався вторинний потужний вибух.

відео дня

Росія втратила вже третій ВДК

Британці акцентували увагу на тому, що під час повномасштабної війни окупанти втратили вже третій великий десантний корабель: Саратов затонув 24 березня минулого року, а Мінськ отримав функціональні руйнування в сухому доці 13 вересня 2023 року. Третім таким знищеним кораблем став Новочеркаськ.

Ймовірно, були пошкоджені ще два російських ВДК.

Війська РФ планували висадку десанту

Як стверджують у британській розвідці, російські окупанти виношували плани щодо використання своїх великих десантних кораблів для висадки десанту в Україні. Тому ворог під час вторгнення в два рази збільшив їхню чисельність у Чорному морі.

"Оскільки війна затягнулася, кораблі стали частіше використовуватися для забезпечення логістичної підтримки. Це важлива роль, оскільки вона посилює життєво важливе і відносно крихке автомобільне і залізничне сполучення по Кримському мосту, який пов'язує Крим з Росією", - підкреслили у Міноборони Британії.

Армія України знищила БДК Новочеркаськ у Криму

ЗСУ знищили російський великий десантний корабель Новочеркаськ у порту захопленої Феодосії, повідомив 26 грудня командувач Повітряними силами ЗСУ Микола Олещук. Високопоставлений військовий подякував українським захисникам за філігранну роботу і закликав російських окупантів якомога швидше забиратися з окупованого Криму. БДК перевозив безпілотники Shahed.

У Шойгу підтвердили удар ЗСУ по ВДК Новочеркаськ, проте у традиційному руслі своєї пропаганди заявили, що корабель, мовляв, не знищений, а пошкоджений. У Міноборони окупантів також "відзвітували" про те, що нібито збили два українських Су-24. Жодних доказів не було надано.

Пізніше журналіст Крістіан Тріберт опублікував нові супутникові знімки знищеного російського Новочеркаська. На них можна помітити, що ворожий корабель весь в диму і частково пішов під воду.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти