На борту були "Шахеди": нові подробиці удару по ВДК "Новочеркаськ" у Феодосії

26 грудня 2023, 11:48
1876
Великий десантний корабель "Новочеркаськ" вперше був атакований в порту Бердянська в березні 2022 року, а остаточно знищений 26 грудня 2023 року.
БДК
У Криму знищено російський десантний корабель Новочеркаськ / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, t.me/Crimeanwind ​

Вночі 26 грудня в порту тимчасово окупованої Феодосії Сили оборони України знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії "Новочеркаськ". У Центрі стратегічних комунікацій повідомили, що долю ВДК розділять всі ворожі судна.

"Напередодні повномасштабного вторгнення Росія додатково перекинула в Чорне море шість БДК Північного і Балтійського флотів, збільшивши угруповання кораблів цього класу до 13 одиниць. Ворог планував використовувати БДК в десантних операціях по захопленню узбережжя Одеської та Миколаївської областей, проте отримав жорстку відсіч з боку сил берегової оборони України", - йдеться у повідомленні.

Наразі країна-агресор використовує кораблі для логістичних цілей: перекидання особового складу, військової техніки та боєприпасів між портами Росії та тимчасово окупованими територіями України.

відео дня

"Сили оборони України завдали великих втрат російським ВДК. Знищені або пошкоджені "Саратов", "Цезар Куніков" (Чорноморський флот), "Оленегорський Гірник" (Північний флот), "Мінськ" (Балтійський флот)", - нагадали в Центрі стратегічних комунікацій.

Великий десантний корабель "Новочеркаськ" вперше був атакований у порту Бердянська у березні 2022 року, а остаточно знищений Силами оборони України 26 грудня 2023 року.

"На борту корабля були БПЛА Shahed, які використовують для атак на українські міста", - йдеться у повідомленні.

Вибух і потужна пожежа в порту Феодосії

У ніч на 26 грудня Сили оборони України знищили в порту окупованої Феодосії великий десантний корабель "Новочеркаськ". Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Олещук подякував пілотам повітряних сил і всім причетним за філігранну роботу.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив удар крилатими ракетами по російському великому десантному кораблю "Новочеркаськ" у тимчасово окупованій Феодосії (Крим) в ніч на 26 грудня.

У країні-агресорі РФ підтвердили пошкодження ВДК "Новочеркаськ" у ніч на 26 грудня в порту тимчасово окупованої Феодосії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти