Угорщина поскаржилася на тонни українського сміття в річці Тиса

26 березня 2021, 12:34
123
Тільки за перші два місяці цього року в річку Тиса потрапило 1500 метрів кубічних відходів українського та румунського походження.
річка, Закарпаття, Кисва
Забруднення річки / rakhivnews.in.ua

Угорщина скаржаться на тонни сміття в річці Тиса і запевняє, що відходи потрапляють в країну з України та Румунії.

При цьому в Угорщині впевнені, що усе сміття в річці, яке їх служби змушені постійно чистити, потрапляє у воду саме на території України.

Сміття українського походження потрапляє в Тису двома шляхами: з одного боку, безпосередньо з України в річку Тиса, а з іншого боку, через річки Латориця і Борог з боку Словаччини, повідомив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто, повідомляє Радіо Свобода.

відео дня

За словами посла, ситуація із забрудненням річки Тиса помітно погіршилася останнім часом. Спочатку року туди потрапило 1500 метрів кубічних відходів українського та румунського походження. Раніше таку кількість сміття фіксували в річці протягом цілого року.

Крім того, через високий рівень води в Тисі, угорські водні органи змогли виловити тільки 70% відходів.

Посол також зазначив, що 5 лютого біля міста Рахів, на угорській стороні кордону біля населеного пункту Тисабеч, було зафіксовано 30-40 одиниць плаваючих неорганічних відходів, а по річці Сомеш з боку Румунії в угорського населенного пункту Ченгер - 60-80 одиниць.

Екологія України-Про що раніше писав головред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти