Під загрозою виживання: кліматолог попередив українців про можливу катастрофу

2 квітня 2020, 11:18
Для того, щоби уникнути великих проблем, у людства не так вже й багато часу.
зміни клімату
Погода в Україні може стати непередбачуваною і неконтрольованою / Фото pixaby

Світ може зіткнутися з такими змінами клімату, за яких стане неможливим виживання людства. Для того, щоби цього уникнути, у нас є всього лише 10 років. Такий невтішний прогноз зробив голова Української кліматичної мережі Ілля Єременко.

За його словами, вже зараз погода в Україні така, що опади випадають нерівномірно, тому рослини пересушені, внаслідок чого відбувається їхнє загоряння. Інша крайність – надмірні опади , з якими не можуть впоратися наші системи дощової каналізації. Наприклад, в деяких містах після зливи вода може стояти глибиною в метр.

На думку Єременка, існує певна межа, після якої зміни клімату стануть непередбачуваними і неконтрольованими.

відео дня

"Поки ми цю межу не перейшли, у нас є найближчі 10 років для того, щоби уникнути найбільш катастрофічних змін. Це важливо, адже безпосередньо пов'язане з вирощуванням їжі", – сказав кліматолог в інтерв'ю УНН.

Єременко додав, що людство розвивалося в умовах стабільного клімату, але якщо відбудуться кардинальні зміни, то вони поставлять під загрозу виживання людей.

Нагадаємо, раніше завідувачка лабораторією прикладної кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Світлана Краковська розповіла, як глобальні зміни клімату позначаться на погодних умовах в Україні.

У свою чергу, заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометінституту ДСНС та НАН України, доктор наук Вазіра Мартазінова попередила, що в 2020-му погода в Україні готує удари. Зокрема, у нашій країні впродовж кожного місяця будуть перепади температури - від холоду до тепла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти