Кліматолог попередила Крим про серйозну проблему: названо терміни

14 жовтня 2020, 10:30
Півострів не зможе розв'язати водну проблему без дніпровської води, зазначила експерт.
Кліматолог попередила, що в Криму погіршиться ситуація з водою – Новини Крим вода
У Криму погіршиться ситуація з водою, попередила кліматолог / УНІАН

Географ-метеоролог, кліматолог, заввідділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух вважає, що у захопленому Російською Федерацією Криму ситуація з водою лише погіршиться.

Без води з Дніпра Крим не зможе розв'язати свою проблему з дефіцитом водних ресурсів, розповіла експерт на чаті в Главреді.

Співрозмовниця додала, що на півострові лише почався маловодний період, який може тривати ще кілька років, тобто найцікавіше ще попереду.

".…На жаль, враховуючи тенденції, що спостерігається, можна бути впевненими, що зростання температури та збільшення дефіциту опадів будуть і надалі характерними для Криму. А, отже, ситуація з водою там лише погіршиться…", – попередила Балабух.

За її словами, проблеми з водою на півострові не розв'яжуть артезіанські свердловини, які зараз активно бурять, а лише призведуть до засолення ґрунтів.

читайте такожУ Путіна виділили кошти на водопостачання Криму"...І якщо зараз викуповують свердловини у місцевого населення, це свідчить про те, що проблема стоїть дуже гостро. А це лише початок маловодного періоду, який може тривати ще декілька років! Тобто найцікавіше в Криму ще попереду....", – сказала кліматолог.

Припинення водопостачання Криму

Росія у березні 2014 року захопила український Крим. До захоплення Криму Росією вода надходила на півострів з Дніпра по Північно-Кримському каналу. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді.

У квітні 2014-го Київ припинив подачу води у Крим. Влада України неодноразово зазначала, що подачу води в Крим буде відновлено, коли півострів повернеться під контроль Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти