Біолог попередив українців про великі проблеми після зміни клімату

21 лютого 2021, 15:12
Відомий біолог і теоретик екології, доктор Стюарт Пімм видав вельми песимістичний прогноз з приводу наслідків від зміни клімату в Україні.
Пісок
Біолог розповів про проблеми для України після зміни клімату / УНІАН

Клімат в межах України вкрай вразливий для атмосферних явищ, які викликає глобальне потепління на Землі. Про це в інтерв'ю порталу Апостроф заявив американо-британський біолог і теоретик екології, доктор Стюарт Пімм.

"Україна, зокрема, дуже вразлива до теплових хвиль (періодичні зміни температури в середовищі, пов'язані з коливаннями температурних потоків ‒ Главред). Тому літо буде ставати все більш посушливим і спекотним. Це буде знищувати Сільське господарство, біорізноманіття. І це може призвести до вимирання людей на цій території. Ви знаєте, що в Європі спека вбила вже десятки тисяч людей", ‒ розповів біолог.

Пімм стверджує, з кожним роком літо в межах України ставатиме все більш посушливим і спекотним, завдаючи неймовірної шкоди сільському господарству і призводити до катастрофічних наслідків для життя самих українців.

"Є багато речей, які ми можемо зробити. Говорити, що ми не можемо нічого змінити - помилка. Перше, що ми можемо ‒ поводитися якомога більш розумно у сфері енергетики. [...] Ми можемо відмовитися від викопного палива повністю - багато західних країн зараз говорять про це. Друга річ - ми можемо навчитися бути ефективними. Вже зараз кажуть, що в найближчі двадцять років ми можемо відмовитися від бензину і пересісти на електромобілі. Люди вчаться також економити енергію. Якщо в США використовують дуже багато електроенергії в перерахунку на чисельність населення, то в Західній Європі - значно менше", - підсумував вчений.

читайте такожВчена розповіла, чи загрожує Україні та світу голод через зміну клімату

Зміни клімату - про що раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти