У Байдена розкрили плани щодо зупинки Північного потоку-2 через Україну та Європу

13 лютого 2021, 11:42
Проект СП-2 завдає шкоди Україні та Центральній Європі, вважають в американському Держдепі.
Північний потік-2
У США вважають, що проект СП-2 спрямований на поділ Європи / Reuters

Президент США Джо Байден виступає проти реалізації російського газопроводу Північний потік-2. Вашингтон вважає, що проект шкодить безпеці України і Центральної Європи і піддає їх російським маніпуляціям. Америка впровадить санкції проти трубопроводу в тому випадку, якщо будуть зафіксовані факти продовження будівництва і сертифікації газопроводу, заявив прессекретар Держдепу Нед Прайс, повідомляє Укрінформ.

За його словами, у адміністрації США виступають проти завершення будівництва Північного потоку-2, реалізація якого суперечить політиці ЄС у сферах енергетики та безпеки. Проект завдає шкоди Центральній Європі та Україні.

"Наша позиція щодо Nord Stream 2 була дуже чіткою і залишається незмінною. Президент Байден ясно дав зрозуміти, що Nord Stream 2 - це погана угода. (Проект, - ред.) розділяє Європу, робить Україну і Центральну Європу вразливими до російських маніпуляцій, а також суперечить заявленим Європою цілям в галузі енергетики і безпеки", - сказав Прайс.читайте такожУ ГТС України пояснили, чому Північний потік-2 не потрібен ані Газпрому, ані Європі

Також він зазначив, що США стежать за діяльністю СП-2 і впровадять санкції в тому випадку, якщо будуть вживатися заходи з добудови газопроводу або його сертифікації.

"І якщо такі дії будуть мати місце, ми приймемо рішення щодо застосування санкцій", - додав Прайс.

Представник Держдепу запевнив, що США захистять європейську енергетичну безпеку від агресивної поведінки Росії, а санкції - це не єдиний інструмент, який готові задіяти американці проти проекту СП-2.

"Ми будемо тісно співпрацювати з нашими союзниками і партнерами для зміцнення європейської енергетичної безпеки і захисту від хижацької поведінки (Росії), про що ми попереджали", - підкреслив Нед Прайс.

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти