В ISW пояснили, чому Кремль і пропагандисти РФ не згадували про річницю вторгнення

26 лютого 2024, 07:22
1575
У країні-агресорі РФ не хотіли привертати увагу до невдач у досягненні заявлених стратегічних цілей і до значних втрат армії Росії.
Скабєєва, армія рф
У РФ влада і ЗМІ не згадували про річницю вторгнення / Колаж: Главред, фото: скріншот, МО РФ

Російські пропагандистські ЗМІ та офіційні особи країни-агресора РФ утрималися від коментарів щодо другої річниці початку повномасштабного вторгнення. Причина цього - небажання привертати увагу до невдач у досягненні заявлених стратегічних цілей та до значних втрат особового складу армії Росії. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

При цьому експерти ISW зазначають, що нещодавнє російське опитування громадської думки показало, що настрої росіян щодо війни в Україні здебільшого залишаються незмінними протягом останніх місяців. Більшість росіян в основному апатичні до війни, хоча не підтримують другу хвилю мобілізації.

Господар Кремля Володимир Путін і російські чиновники, ймовірно, утрималися від висвітлення другої річниці повномасштабного вторгнення Росії, намагаючись зберегти суспільну апатію до війни, що частково дозволяє російським чиновникам продовжувати війну без значної суспільної реакції.

відео дня

Путін, ймовірно, усвідомлює, що друга хвиля мобілізації буде в цілому непопулярною, та стурбований тим, що такий захід викличе широке невдоволення.

Однак аналітики вважають, що диктатор РФ може менше турбуватися про суспільні настрої після свого переобрання в березні 2024 року і вирішить, що потреби Росії у формуванні Збройних сил переважують ризики широкого внутрішнього невдоволення.

Річниця повномасштабного вторгнення РФ в Україну

24 лютого 2024 року виповнилося два роки з моменту повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Загалом, війна Росії та України триває з 2014 року.

Президент України Володимир Зеленський записав звернення до українського народу з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення у Гостомелі, де два роки тому намагався висадитися російський десант.

Разом з главою держави в Гостомель прибули президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, а також глави урядів Бельгії, Італії та Канади - Олександр де Кроо, Джорджія Мелоні та Джастін Трюдо.

"Неймовірно пишаюся кожним, кожним. Захоплююся кожним і кожною. Вірю в кожного і кожну. Будь-яка нормальна людина хоче, щоб війна закінчилася. Але ніхто з нас не дозволить, щоб закінчилася наша країна", - сказав Зеленський.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у другу річницю повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії підкреслив, що Україна може дати асиметричну відповідь російським окупантам у повітрі. За його словами, палаючих російський літаків може стати більше. Також він закликав українців до згуртованості й підкреслив, що саме єдності ми зараз потребуємо, як ніколи.

Президент США Джо Байден у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ заявив, що "Україна ніколи не буде перемогою Росії".

Зазначимо також, що 24 лютого по всьому світу пройшли акції на підтримку України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти