Стиснути на 50 млрд доларів: у США хочуть вдарити санкціями з експорту РФ - BILD

25 січня 2022, 16:37
За даними BILD, Державний секретар США Ентоні Блінкен недвозначно натякнув американським союзникам в Європі з приводу нових санкцій проти РФ.
Санкції проти Росії
D США хочуть вдарити санкціями по експорту РФ / GettyImages

Керівництво США пропонує ввести якомога більш жорсткі санкції проти Російської Федерації - у разі, якщо Кремль вторгнеться в Україну. Про це повідомляє портал BILD.

Зокрема, за даними журналістів, американські чиновники хочуть істотно обмежити Російський сировинний експорт.

За даними BILD, Державний секретар США Ентоні Блінкен натякнув американським союзникам в Європі, яку саме ціну доведеться заплатити російському президенту Володимиру Путіну (якщо він нападе на Україну).

відео дня

"США і Захід хочуть атакувати роль Росії як найбільшого в світі постачальника сировини", − пише видання.

Також повідомляється, що під час недавнього офіційного візиту Ентоні Блінкена в Берліні був представлений санкційний план. Зокрема, пропонується перекрити російські торгові шляхи по всьому світу, заблокувати поставки сировини з Росії, а також різко скоротити кількість російських дипломатів у західних країнах.

Експерти відзначають, що очікуваний економічний збиток Росії від цих санкцій складе приблизно 50 мільярдів доларів.

читайте такожУкраїна ввела жорсткі санкції проти російських підприємств - список

Нагадаємо, раніше видання Financial Times повідомляло, що якщо Росія піде на сценарій військового вторгнення на територію України, ЄС можуть відключити країну від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT. Санкції можуть бути введені і проти великого російського бізнесу.

У США підтвердили, що Вашингтон розглядає всі можливі варіанти санкцій проти Росії на випадок вторгнення в Україну. Мова йде, в тому числі, і про відключенні Москви від SWIFT. Штати спростували інформацію преси з Німеччини про те, що на Заході відмовилися від запуску таких заходів.

У Конгресі США з'явився новий законопроект, який передбачає санкції проти Росії за військове вторгнення в Україну. У документі вказується, що обмеження спрямовані проти оточення президента Путіна, газопроводу Північний потік-2, фізичних осіб і на відключення Росії від SWIFT.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти