"Захоплююся мовою, культурою": Борис Джонсон скандально оголосив себе русофілом

13 жовтня 2023, 14:52
Британський експрем'єр Борис Джонсон заявив, що залишається русофілом і захоплюється російською культурою, мовою і цивілізацією.
Джонсон, Росія
Борис Джонсон публічно оголосив себе русофілом / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Ексбританський прем'єр-міністр Борис Джонсон виступив зі скандальною заявою - мовляв, він "досі" захоплюється російською культурою і вважає себе русофілом. Про це він заявив в інтерв'ю, що вийшло в національному телемарафоні.

"Я досі русофіл. Я досі захоплююся мовою, культурою, російською цивілізацією. Тільки дурень не буде захоплюватися", - сказав він.

Колишній британський прем'єр сказав, що йому "сумно від того, що відбувається зараз" і "безглуздо робити вигляд, що російський народ не підтримує цю війну".

відео дня

Відповідаючи на питання про майбутнє Росії, Джонсон сказав, що "зараз має значення майбутнє України".

"Це країна, на яку напали. І це українці, які потребують нашої підтримки. Україна повинна бути вільною, і Україна повинна бути незалежною. Україна повинна вибирати власну долю", - підсумував політик.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Борис Джонсон закликав уряд поставити Україні британські військові літаки Typhoon. Політик упевнений, що Україна може відвоювати свої території, які окупувала країна-агресор Росія, якщо у Києва будуть винищувачі для знищення артилерійських позицій РФ і центрів управління і контролю.

Також Джонсон заявляв, що повномасштабного вторгнення Росії в Україну можна було б уникнути, якби захід мав сміливість і послідовність у тому, щоб привести Україну до НАТО.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти