"Збережіть час, гроші та життя": Джонсон закликав Захід негайно надати Україні необхідну зброю

1 лютого 2023, 18:05
Експрем’єр пригадав, як йому казали, що це була погана ідея дати українцям ПТРК Javelin, проте ця зброя дуже допомогла ЗСУ.
'Збережіть час, гроші та життя': Джонсон закликав Захід негайно надати Україні необхідну зброю
Джонсон закликав Захід негайно надати Україні необхідну зброю / president.gov.ua

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який прибув у Вашингтон для переговорів із високопоставленими політиками щодо посилення підтримки України, закликав надати українській армії все необхідне озброєння для боротьби з російськими окупантами.

Як пише Fox News, відповідаючи на запитання щодо ситуації з винищувачами F-16, Джонсон підтримав надання Україні усіх потрібних видів зброї.

"Все, що я скажу, це те, що кожного разу, коли ми говоримо, що буде помилкою надавати Україні таку то зброю, а в підсумку робимо це, і це закінчується тим, що це правильна річ", - наголосив Джонсон.

Експрем’єр пригадав, як йому казали, що це була "погана ідея дати українцям протитанкові ракети".

"Насправді вони були незамінні, і Сполучені Штати – за часів Дональда Трампа – надали їм також і Javelin. Вони були незамінні в боях для відбиття російських танків. Люди казали, що не треба давати HIMARS. Я пам’ятаю, як сперечалися про реактивні системи залпового вогню, РСЗВ. Насправді вони виявилися безцінними для українців. Те ж саме ми говорили про танки", - наголосив політик.

Джонсон переконаний, що Заходу потрібно "заощадити час, заощадити гроші, зберегти життя і дати українцям те, що їм потрібно, якомога швидше".

США відмовились передавати ЗСУ винищувачі F-16

Нагадаємо, що 30 січня президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати Америки не передаватимуть Україні свої бойові літаки F-16, про які просить Київ. Так, відповідаючи на запитання журналістів, чи підтримує він відправку літаків, які, за словами представників України, зараз є пріоритетними, Байден відповів коротко: "Ні".

Пізніше Білий дім підтримав рішення президента США Джо Байдена не відправляти в Україну літаки F-16. Координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що США вже і так посилають або анонсували військову допомогу для відправки Україні, включаючи танки Abrams.

"Що я можу вам сказати, так це те, що надається велика допомога, яка буде відправлена в найближчі тижні й місяці. Ці засоби для українців будуть критично важливими для бойових дій взимку, а також навесні", - сказав Кірбі.

Разом з тим, нещодавно у Білому домі заявили, що Сполучені Штати Америки найближчим часом оголосять про новий пакет військової допомоги Україні. Як зазначила представниця Білого дому Олівія Далтон, США підтримують регулярні контакти з Україною щодо її військових потреб і надають ЗСУ багатомільярдну військову допомогу.

Більше новин про військову допомогу Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти