Україна буде не в пріоритеті: Куса розповів, чого чекати від наступника Бориса Джонсона

19 липня 2022, 17:16оновлено 21 липня 2022, 15:06
Незалежно від кандитатури, наступник Бориса Джонсона буде змушений спочатку вирішувати внутрішні проблеми.
Борис Джонсон, Ілля Куса
Наступник Бориса Джонсона може пом'якшити риторику щодо України-Ілля Куса / president.gov.ua, facebook.com

Україна зміститься вниз за списком пріоритетності Великобританії в разі заміни прем'єр-міністра. Таке припущення в інтерв'ю Главреду висловив експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

За його словами, від наступника Бориса Джонсона слід очікувати пом'якшення риторики. "Буде менше публічних демонстративних контактів. Британія продовжить надавати Україні військову, фінансову допомогу, але вона буде більш сконцентрована на внутрішніх проблемах", - зазначив Куса.

І уточнив, що це можливо у випадку, якщо прем'єром стане саме Раші Сунак, якого зараз найбільш підтримують в консервативній партії Великобританії.

"Його кандидатура буде ближчою до Вашингтона, тому що, судячи з усього, вони ставлять на нього. Але він не "яструб", не хардлайнер серед британських консерваторів. Я не знаю, чи стане прем'єром саме він, але у нього теж токсичний імідж серед частини консерваторів – багато хто звинувачує його в економічних проблемах в Сполученому Королівстві, так як він був міністром фінансів при Джонсоні", - зазначив Куса.

На думку експерта, єдина, хто може продовжити курс Джонсона в публічній риториці - Елізабет Трасс. Тому що вона є представницею умовної партії війни серед консерваторів, але у неї поки що невисокі шанси.

Втім, вважає Куса, незалежно від кандидатури, наступник Бориса Джонсона буде змушений спочатку вирішувати внутрішні проблеми.

Зокрема, новий лідер консерваторів буде займатися об'єднанням партії після Джонсона, спробою уникнути дострокових виборів, а також ребрендингом партії і хоча б пом'якшенням негативних наслідків рецесії, до якої увійшла Британія після брексіту.

читайте такожПарадокс Бориса Джонсона: що змінить для України відставка британського прем'єраВідставка Бориса Джонсона - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти