Лише третина американців підтримують введення військ США в Україну - опитування

2 серпня 2023, 16:35
Майже третина американців підтримує відправку військ США в Україну. Про це свідчать результати нового опитування, проведеного 25-26 липня.
Армія США, Прапор України
31% з числа респондентів в США підтримують відправку американських військ на поле бою в Україні / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Третина американців підтримує відправку військ США в Україну - для участі у війні проти російських окупантів. Про це повідомляє американський журнал Newsweek з посиланням на результати ексклюзивного опитування, проведеного Redfield & Wilton Strategies.

В цілому 31% з числа респондентів в США підтримують або рішуче підтримують відправку американських військ на поле бою в Україні.

25% респондентів зайняли нейтральну позицію, 34% ‒ проти. Майже кожен десятий респондент не зміг підібрати відповідь.

відео дня

Всього в онлайн-опитуванні, яке проводилося з 25 по 26 липня, взяли участь 1,5 тисячі осіб. При цьому респонденти, що народилися в період між 1997 і 2012 роками ‒ заявили, що підтримують такий крок "в цілому". 47% заявили, що вони підтримують або рішуче підтримують відправку американських військ в Україну.

Однак близько третини респондентів старше 59 років заявили, що вони проти розміщення американських військ в Україні, а ще 25 відсотків "категорично проти" такої пропозиції.

Крім того, повідомляється, що в Пентагоні поки не коментували результати даного опитування.

Опитування щодо війни

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що країна-агресор Росія може воювати ще максимум два роки-до кінця 2024 року. Далі у неї просто не вистачить сил продовжувати це. Однак РФ може "здутися" ще швидше, якщо проти неї посилять санкції.

Командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський натякнув на контрнаступ ЗСУ. Він заявив, що російська окупаційна армія втрачає значні сили в місті Бахмут Донецької області, ворог видихається, і ЗСУ зовсім скоро цим скористаються.

Крім того, опитування громадян України, які живуть і працюють в Польщі, проведеному аналітичним центром Міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal показав - найпотужніший аргумент, який спонукає українців повернутися додому після закінчення війни - бажання возз'єднатися з родиною.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти