Шольц та Макрон проведуть "таємну вечерю" перед візитом Сі до Франції

2 травня 2024, 16:59
155
У ЗМІ стало відомо, що Шольц та Макрон будуть на зустрічі зі своїми дружинами.
Шольц та Макрон проведуть 'таємну вечерю' перед візитом Сі до Франції
Шольц і Макрон таємно зустрінуться / колаж: Главред, фото: ОПУ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон "таємно зустрінуться" в Парижі. Відомо, що ця зустріч відбудеться за пару днів до приїзду до Франції глави Китаю Сі Цзіньпіна.

За інформацією видання Politico, Шольц та Макрон будуть на зустрічі зі своїми дружинами. Вона пройде в одному із французьких ресторанів.

Журналісти уточнюють, що ключовою темою буде візит Сі Цзіньпіна, який приїде до Франції вже в неділю, 5 травня, і пробуде там три дні. Німецький канцлер, ймовірно, розповість французькому президентові про свою поїздку до Китаю минулого місяця.

відео дня

Співробітник Німецького фонду Маршалла Ноа Баркін розповів, що Макрон планує переконати Шольца бути з ним на зустрічі з Сі Цзіньпіном, яка відбудеться наступного тижня. Також планується, що участь візьме голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Politico пише, що під час вечері Макрон та Шольц можуть обговорити і фінансування сфери оборони в ЄС. Президент Франції хоче створення "оборонних облігацій", які передбачають випуск у Європі боргових зобов'язань для фінансування військових інвестицій. Шольц поки що не підтримує ініціативу.

Нагадаємо, що Олаф Шольц виступив із заявою про кінець війни в Україні. Глава німецького уряду зауважив, що Китай відкрито заявив про свою готовність приєднатися до дипломатичного процесу для припинення війни в Україні.

Після заяв про французьку армію в Україні Макрон заговорив про "ядерку". Президент Франції продовжує посилювати риторику проти Росії. Тепер іноземний лідер переконує громадськість, що готовий розглядати французьку ядерну зброю як щит для Європи від Росії.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти