США доб'ють Північний потік-2, у РФ немає шансів - Atlantic Council

30 березня 2021, 17:11
Росія не зможе обійти американські санкції і запустити СП-2 навіть у тому випадку, якщо його добудують, вважає Алан Райлі.
Північний потік-2
Росія не зможе сертифікувати Північний потік-2, - експерт / Reuters

Наміри Росії щодо зміни власників компаній, що беруть участь у проекті Північний потік-2, не призведуть до успіху через специфіку дії санкцій США. Сертифікувати газопровід самостійно також не вдасться, тому що процес не буде визнано на міжнародному рівні. У Москві недооцінюють того, яким важливим може бути фактор питань технічного характеру, сказав Guildhall старший науковий співробітник Atlantic Council Алан Райлі.

За його словами, санкції за допомогою операцій зі зміни власників не призведуть до результату. Згідно з американським законодавством, вони вже працюють і будуть застосовані до всіх компаній, пов'язаних з СП-2 – до тих компаній, які обходять обмеження і щодо фізичних і юридичних осіб, які допомогають обійти обмеження США.

"Спроби росіян тимчасово змінити власників компаній, задіяних у будівництві "Північного потоку-2", і тим самим обійти санкції, не спрацюють. Уся справа в тому, що санкції 7503, передбачені законом США про оборонний бюджет мають, як ми це називаємо, конвенціональний статус, і вони вже задіяні. Тому санкції накладатимуть, як на тих, хто санкції намагається обійти, так і на тих, хто в цьому допомагає Росії, це стосується, як компаній, так і фізичних осіб", - сказав Райлі.читайте такожВіце-президент ЄК заявив, що Північний потік-2 не потрібен Європі

Також він додав, що навіть якщо газопровід буде добудовано, то СП-2 не пройде процеси сертифікації та страхування. Росія може спробувати самостійно вирішити завдання сертифікації трубопроводу, проте вона не буде визнана на Заході.

"Якщо вони сертифікують об'єкт самостійно, а саме про такі спроби повідомляє Служба зовнішньої розвідки України, то таку сертифікацію вони просто не зможуть використовувати на міжнародному рівні. Навіть якщо вони фізично добудують трубу, питання технічного характеру, зокрема страхування та сертифікації – набагато серйозніше завдання, ніж, можливо, здається Москві", - підкреслив експерт.

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти