Росія погрожує всім суднам, які будуть направлятися в порти України з 20 липня

19 липня 2023, 20:43
Також в Міноборони РФ констатували, що "країни прапора таких судів будуть вважатися залученими в український конфлікт на боці Києва".
Війна в Україні, судна, море
Росія загрожує миру / Колаж Главред, фото mtu.gov.ua, pixabay

Країна-агресор Росія з 20 липня нібито буде вважати залученими у війну ті країни, судна яких будуть слідувати в чорноморські порти України.

Як заявили в Міністерстві оборони РФ, видані інформаційні попередження про відкликання гарантій безпеки мореплавцям у зв'язку з припиненням "Чорноморської ініціативи".

"17 липня МЗС РФ оголосив, що припинення "зернової угоди" означає відкликання гарантій безпеки судноплавства, а також згортання морського гуманітарного коридору і закриття спільного координаційного центру (СЦК) в Стамбулі. З 00:00 мск 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, будуть розглядатися як потенційні перевізники вантажів військового призначення", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Також в Міноборони констатували, що "країни прапора таких судів будуть вважатися залученими в український конфлікт на боці Києва".

Зернова угода - що відомо

Росія наплювала на голод в Африці і вийшла з зернової угоди. Як заявив прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, Росія "негайно повернеться до угоди, як тільки частина домовленість, що стосується Москви, буде виконана".

13 липня Володимир Путін пригрозив зупинити участь Росії в "зерновій угоді". Як заявив диктатор журналістам російських пропагандистських каналів, у разі, якщо світ не погодиться на умови його країни, то "зернової угоди" не буде.

Кремль погрожує країнам, які підуть на продовження "зернової угоди" без РФ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти