Росія відводить війська від українських кордонів: колони військових та техніки рушили в гарнізони

15 лютого 2022, 11:01оновлено 15 лютого 2022, 11:31
У Міноборони РФ повідомили подробиці.
Росія відводить війська від українських кордонів: колони військових та техніки рушили в гарнізони
Росія відводить війська від українських кордонів / maxar, скріншот з відео

У Міноборони РФ заявили про початку повернення військових з навчань в місця постійної дислокації. Йдеться про Західний і Південний округи, що межують з Україною.

"Підрозділи Південного і Західного військових округів, які виконали завдання, вже приступили до навантаження на залізничний і автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон", - заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, пише "Інтерфакс".

читайте такожПутін ще не прийняв остаточне рішення щодо вторгнення в Україну-Держдеп СШАВін додав, що російські військові продовжують навчання на ряді напрямків.

відео дня

"У Збройних Силах РФ триває комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ і сил. У них беруть участь практично всі військові округи, флоти і ВДВ", - заявив представник Міноборони РФ.

Загроза вторгнення Росії

Нагадаємо, раніше журналісти британського видання The Guardian опублікували матеріал про те, що президент США Байден провів телефонні переговори з лідерами ЄС і НАТО, під час яких заявив про готовність Росії до військового вторгнення в Україну найближчими днями. Як стверджує Преса, операція може початися з авіаударів.

Глава МЗС Великобританії Ліз трас тим часом заявила, що вторгнення Росії в Україну залишається досить ймовірним сценарієм.

За її словами, російські військові можуть зробити спробу вторгнення без розпізнавальних знаків і швидко зайняти Київ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти