"РФ може провести контрнаступ на Курщині взимку": експерт розкрив плани Путіна

6 вересня 2024, 01:35
145
Зараз окупанти не будуть проводити контрнаступальну операцію на Курщині – вони відкладуть це питання на пізніше.
Михаил Жирохов, Владимир Путин
РФ може провести контрнаступ на Курщині взимку, вважає Жирохов/ колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін

Російські загарбники не будуть проводити контрнаступ на Курщині найближчим часом, але можуть здійснити його взимку або навесні.

Окупанти до того часу збиратимуть сили для цього кроку. Таку думку висловив військовий експерт, історик і журналіст Михайло Жирохов в інтерв'ю Главреду.

"На мою думку, наразі росіяни не будуть проводити контрнаступальну операцію на Курщині. Вони мають намір залишити такі плани на зимовий або зимово-весняний період, коли зможуть зібрати потрібні сили", – зазначив він.

відео дня

За словами експерта, російські окупанти можуть приймати рішення щодо можливості проведення такого контрнаступу після битви за Покровськ.

"Після того, коли буде зрозуміло, якими будуть підсумки битви за Покровськ, росіяни отримають можливість для перекидання своїх військ та застосування більшої кількості резервів. Тоді вже вони вирішуватимуть питання щодо проведення контрнаступу на Курщині", – зазначив Жирохов.

Хто такий Михайло Жирохов?

Михайло Жирохов – український історик та журналіст. Народився 19 листопада 1974 року в місті Комсомольске Донецької області.

Автор близько 300 друкованих праць, які були опубліковані у виданнях України, Чехії, Сербії, РФ та інших країнах.

Спеціалізується на конфліктах на пострадянському просторі та історії авіації, пише Вікіпедія.

Війна в Україні – останні новини

Раніше у НАТО оцінили перебіг Курської операції і заявили, що Україна "багато" досягла. Столтенберг іще раз підкреслив, що ідеться про "самооборону" України.

Також раніше повідомлялося, що українські військові звільнили вже близько 2 квадратних кілометрів територій на Харківщині – з'явились дивовижні деталі про звільнення територій.

Нагадаємо, РФ у серпні завдала найпотужніших ударів по Україні, використавши 790 "Шахедів" і 228 крилатих ракет. Цей місяць був найпотужнішим по обстрілах за весь час повномасштабного вторгнення, зазначив експерт.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти