Потужний контрнаступ ЗСУ: з'явились дивовижні деталі про звільнення територій

5 вересня 2024, 19:07оновлено 6 вересня, 02:24
2711
Українські військові звільнили вже близько 2 квадратних кілометрів територій на Харківщині.
Потужний контрнаступ ЗСУ: з'явились дивовижні деталі про звільнення територій
Українські військові звільнили 2 кв. км території в Харківській області / колаж: Главред, фото: 33 окрема механізована бригада, 4 окрема танкова бригада

Українські військові контрнаступають у Харківській області. Вони змогли звільнити вже близько 2 квадратних кілометрів територій. Про це заявив командир підрозділу "Терра" Третьої штурмової бригади Микола Волохов з позивним "Абдула", повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що такий прорив українських військових став справжньою несподіванкою для ворога. Водночас ситуація залишається напруженою у зоні відповідальності Третьої штурмової бригади.

"Звільнили добрий шматок української землі. Близько 2 квадратних кілометрів. У дуже критичному для ворога місці. І цим дали ворогові смачний дзвінкий ляпас. Тим, що змогли. Ворог не знав, що ми плануємо цю операцію, не був готовий", - сказав Волохов.

відео дня

При цьому зазначається, що в ході контрнаступу українські військові застосували у 2,5 разів менше сил, ніж було у ворога. Ліквідувати вдалося щонайменше 200 окупантів.

Однак ворог хоче помститися, тому вони постійно намагаються "задавити" українських військових постійними штурмами.

"Він намагається накопичити бронетехніку та піхоту в районах, з яких можна швидко доїхати. Артилерія працює дуже активно. Ми своєю чергою не даємо артилерії часу", - додав він.

Хто такий Микола Волохов?

Микола Волохов з позивним "Абдула" захищає Україну у складі 3-ї окремої штурмової бригади у підрозділі "Терра" на Бахмутському напрямку. У цивільному житті Микола – мотогонщик, та зараз він – аеророзвідник. Шлях воїна чоловік обрав 2014-го – під час боїв за Маріуполь, повідомляє УП.

Бої на півночі Харківської області - головні новини за темою:

Росіяни відвели частину військ з Харківського на Курський напрямок, розповів Віталій Саранцев. Окупанти продовжують окопуватися на півночі Харківщини, проте їхня активність знизилася.

ЗСУ поступово витісняють окупантів із Харківської області, сказав президент Володимир Зеленський. Ворог не зможе захопити ні Харків, ні Україну.

Заради Курської області РФ готова "пожертвувати напрямком", вважають аналітики Інституту вивчення війни. На їхню думку, окупанти можуть пожертвувати північчю Харківської області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти