Заради захисту Курська: РФ готова пожертвувати однією ділянкою фронту - ISW

10 серпня 2024, 08:41оновлено 10 серпня, 09:14
3432
Більш боєздатні передові частини можуть почати прибувати до Курської області лише через кілька днів, кажуть аналітики.
Заради захисту Курська: РФ готова пожертвувати однією ділянкою фронту - ISW
РФ готова пожертвувати однією ділянкою фронту / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, google.com

Поки що російське військове командування покладається на наявні підрозділи, розгорнуті в районі міжнародного кордону, і легкодоступні сили в тилу, більшість з яких укомплектовані призовниками і нерегулярними силами, щоб протистояти вторгненню в Курську область. Про це йдеться в аналізі американського Інституту вивчення війни (ISW).

Там зазначається, що наразі Росія не хоче перекидати сили зі сходу, щоб не дати Україні зірвати російський наступ на цій ділянці фронту.

Аналітики підкреслили, що на момент початку вторгнення в Курській області діяли російські призовники, прикордонники ФСБ і бійці чеченських підрозділів спецпризначенців "Ахмат", що діють під командуванням МО Росії. Але російське військове командування незабаром перекинуло сили з оперативних резервів, додаткові підрозділи, укомплектовані призовниками, спецпризначенців, спецназ (ГРУ), Сили спеціальних операцій (ССО), додатковий чеченський спецназ "Ахмат", що діє у складі МО Росії, 1-й корпус армії Донецької народної республіки (АК ДНР) та колишніх співробітників групи Вагнера в Курську область для захисту від подальшого наступу і відвоювання території.

відео дня

"Можливо, російське військове командування наразі перекидає в Курську область більш досвідчені та краще оснащені передові частини зі сходу або півдня України, але для прибуття таких частин у Курську область, найімовірніше, знадобиться додатковий час", - наголошують в ISW.

Аналітики додали, що один із російських воєнкорів 9 серпня стверджував, що в районі Рильська діють частини 44-го армійського корпусу Північного угруповання військ, що дає змогу припустити, що російське військове командування може перекидати частини, накопичені Північним угрупованням військ для наступальної операції на півночі Харківської області.

"Твердження цього воєнкора, якщо воно вірне, передбачає, що російське військове командування оцінює операцію в Курську як більш значну. Значна передислокація елементів Північного угруповання військ у Курську область передбачає, що російське військове командування вирішило, що зрив наступальної операції на півночі Харківської області є необхідною жертвою для належного реагування на вторгнення, уникаючи водночас передислокації з пріоритетніших ділянок лінії фронту", - додають в ISW.

При цьому аналітики підкреслюють, що масштабніші передислокації російських військ із прифронтових районів, імовірно, відбуватимуться повільніше, і більш боєздатні передові частини можуть почати прибувати до Курської області лише через кілька днів.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Бої в Курській області - що відомо

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, командування РФ немає іншого варіанту, окрім як перекидати найманців приватної військової компанії "Вагнер" із Африки до Курської області.

Також відомо, що військове командування Росії знало про те, що готується спецоперація із наступу на Курськ, але ніхто не захотів інформувати про це російського диктатора Володимира Путіна.

Нардеп і секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України Роман Костенко заявив, що українські військові "професійно просуваються" в Курській області Росії і завдають серйозних втрат ворогу. ЗСУ досягнули ефекту раптовості.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти