Допомога Китаю РФ зараз не змінить баланс на фронті, але в перспективі стане проблемою - Брідлав

1 березня 2023, 08:56
156
Допомога Китаю російським окупантам у довгостроковій перспективі може перетворитися на проблему для України, вважає американський генерал.
Філіп Брідлав
Філіп Брідлав пояснив, як зміниться ситуація на полі бою, якщо Китай надасть РФ зброю / Фото УНІАН

Якщо Китай зважиться постачати країні-агресору Росії зброю, в короткостроковій перспективі це не змінить ситуацію на полі бою. Але якщо війна в Україні затягнеться, допомога Пекіна Москві може перетворитися на проблему для українців. Таку думку озвучив Верховний головнокомандувач Об'єднаними силами НАТО в Європі (2013-2016 рр.), генерал у відставці Філіп Брідлав.

"Я не думаю, що це (поставки летальної допомоги з Китаю, – ред.) істотно змінить ситуацію в короткостроковій перспективі", - цитує генерала Укрінформ.

Брідлав висловив сподівання, що війна в Україні не буде довгою. Він закликав Захід надати Україні "все, що необхідно для перемоги".

відео дня

"Я вірю, якщо ми дамо Україні те, що їй потрібно для перемоги, вона швидко доб'ється її. У такому випадку поставки з Китаю мало на що вплинуть", — упевнений він.

Водночас генерал попередив, що якщо ця війна затягнеться, то китайська допомога Росії може перетворитися на проблему для України в довгостроковій перспективі.

Як повідомляв Главред, за даними Інституту вивчення війни, білоруський диктатор Олександр Лукашенко може сприяти китайсько-російським схемам ухилення від санкцій. З 28 лютого і до 2 березня він буде в Китаї, де проведе переговори з главою КНР Сі Цзіньпіном. Як пишуть аналітики Інституту вивчення війни, в Пекіні Лукашенко підпише пакет угод про розвиток спільних проектів.

Раніше Китай представив так званий мирний план зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України. Його розкритикували в США. Зокрема, президент США Джо Байден заявив, що запропонований Китаєм "мирний план" не вигідний нікому, крім країни-агресора Росії.

У свою чергу, заступник спікера Федерального уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер заявив, що влада Китаю в свій "мирний план" не включила дуже важливий момент - вимогу щодо виведення російських військ з території Української держави.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти