Політолог пояснив, чи допоможе Трампу ситуація з судом виграти вибори президента США

7 квітня 2023, 13:10
262
Якщо все ж Дональду Трампу, каже політолог Максим Ялі, вдасться впоратися з усіма звинуваченнями, то це всерйоз підвищить його шанси.
Трамп, Ялі
Дональд Трамп і Максим Ялі / колаж фото УНІАН і скріншот з відео

Якщо в США колишнього президента засудять і посадять, то це автоматично підвищить шанси на переобрання Джо Байдена. Про це в інтерв'ю Главреду сказав політолог-міжнародник, професор кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій Національного авіаційного університету Максим Ялі.

"Щодо демократів ситуація з Трампом поки ніяк не б'є з однієї простої причини – станом на початок 2021 року американське суспільство було вкрай поляризоване через сутички і спроби захоплення Капітолію прихильниками Трампа. Але, як це зазвичай буває в будь-якій політиці, є так званий електоральний кістяк, який сліпо вірить своєму лідеру. Найбільш затяті прихильники демократів вкрай вітають це рішення і радіють йому. А у прихильників Трампа все, природно, з точністю до навпаки", ‒ сказав він.

За словами ялі, якщо все ж Трампу вдасться впоратися з усіма звинуваченнями, то це всерйоз підвищить його шанси.

"А ось люди, які будуть приймати рішення в результаті і від волі яких залежать підсумки виборів – це "невизначені", які нейтрально ставляться до обох партій. Для них важливіше чистота процесу, щоб все було за законом, тому що на цьому заснована Америка. І вони ніяких швидких висновків робити не будуть. Якщо Трампа засудять і посадять, то, звичайно, це збільшить шанси на переобрання Байдена (чи буде він переобиратися – на даний момент невідомо) і тоді демократи будуть це використовувати, дискредитуючи Республіканську партію в цілому. І навпаки, якщо Трамп вийде сухим з води, це допоможе йому перемогти і в праймеріз, і в президентських виборах в США", ‒ підсумував він.

У чому звинувачують Дональда Трампа

Велике журі в Нью-Йорку проголосувало за пред'явлення кримінальних звинувачень колишньому президенту США Дональда Трампа у справі про його причетність до виплати 130 тисяч доларів за мовчання експорнозірці Стормі Деніелс.

Незадовго до президентських виборів 2016 року Деніелс отримала від юристів Трампа 130 тисяч доларів в рамках домовленості про мовчання.

За версією слідства, Деніелс заплатили ,щоб "купити мовчання" щодо її передбачуваного зв'язку з політиком. Прокурор Манхеттена підозрює, що виплати були зроблені з коштів на виборчу президентську кампанію 2016 року.

Факт виплат у 2018 році визнав колишній адвокат Трампа Майкл Коен. Сам політик заперечує як зв'язок з Деніелс, так і своє ставлення до отриманих нею виплат.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти