Жодного разу віддана Україні зброя не потрапляла в чужі руки - Держдеп США

29 вересня 2023, 08:03
У Держдепі США повідомили, що зброя для українського фронту використовується належним чином і ніколи не потрапляє в чужі руки.
Держдеп, касетні боєприпаси
США мають у своєму розпорядженні важливі механізми звітності поставок Україні зброї - Держдеп / колаж фото ua.depositphotos.com і Human Rights Watch

Зброя, яку Україна отримує від Пентагону, використовується ВСУ належним чином. І на сьогоднішній день не було зафіксовано жодних випадків потрапляння її в чужі руки. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час пресбрифінгу.

"Досі ми не бачимо жодного випадку перенаправлення цієї наданої Україні зброї", – повідомив чиновник.

Міллер зазначив, що США мають у своєму розпорядженні важливі механізми звітності щодо поставок в Україну американської зброї та військової допомоги.

відео дня

"Ми ввели суворі механізми контролю, це також стосується гуманітарної та економічної допомоги, яку ми надаємо", – підкреслив спікер Держдепартаменту США.

Ракети ATACMS для України

Україна все ближче до отримання ATACMS, США можуть дати ракети вже восени, написали 15 Вересня журналісти The Wall Street Journal. Тоді повідомлялося, що Штати дадуть Києву такі ракети, але в обмеженій кількості.

19 вересня президент Володимир Зеленський розповів про прогрес у питанні передачі ATACMS Україні. Гарант сказав, що переговори Києва і Вашингтона щодо далекобійних ракет вже на "фінішній прямій".

США відправлять Україні ракети ATACMS, але деталі угоди обговорюються, повідомляли американські журналісти. Зокрема, обговорювалося, які типи ATACMS поставлять Києву і в рамках яких термінів.

В Білому домі відзначили, що Байден допускав передачу ракет ATACMS Україні, проте інформації, яку можна було б оголосити в публічному просторі з цього питання, поки немає.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти