"Не допустити метастаз конфлікту": Папа Римський під час різдвяної промови висловився щодо України

25 грудня 2021, 15:09
141
Понтифік сказав, що віряни чекають від нього допомоги у розв'язанні конфліктів по всьому світу і висловив надію, що в Україні не буде нового конфлікту.

Папа Римський Франциск
Папа Римський під час різдвяної промови говорив про Україну / Reuters

Папа Римський Франциск закликав не допустити, щоб в Україні поширювалися "метастази" конфлікту. З такою заявою він виступив у суботу, 25 грудня, під час своєї різдвяної промови Urbi et orbi ("Граду і миру").

Як повідомляє Vatican News, Папа Римський висловив сподівання, що для виконання цієї мети сторонам вдасться налагодити контакти.

"Нехай світло і підтримка допоможуть налагодити контакти, діалог. Нехай вони допоможуть не допустити, щоб в Україні розвинулися метастази конфлікту, який став гангренозним", - сказав він.

Понтифік також сказав, що віряни чекають від нього допомоги у розв'язанні конфліктів по всьому світу і висловив надію, що в Україні не буде нового конфлікту.

Урочисте благословення Папа виголосив з лоджії базиліки Святого Петра. Це сталося вперше після дворічної перерви, адже через пандемію коронавірусу великодні та різдвяні свята проходили в умовах суворих карантинних обмежень.

Зазначимо, 12 грудня Папа Римський Франциск виступив на підтримку України і закликав відмовитися від зброї для врегулювання ситуації на Донбасі і можливого вторгнення Росії.

Війська Росії біля кордонів України

24 грудня видання Reuters повідомило, що Росія продовжує стягувати військові сили до кордонів української держави. Компанія Maxar Technologies, яка працює у сфері розвідки, оприлюднила нові супутникові знімки, що демонструють нову концентрацію військ РФ біля кордонів України і в захопленому Криму.

Крім того, британська компанія Janes, діяльність якої пов'язана з обороною і розвідкою, також опублікувала супутникові знімки, що вказують на продовження стягування Москвою військ до українських кордонів.

У компанії вказали, що РФ в прикордонні з Україною райони ще з листопада передислокувала танки, артилерію і системи протиповітряної оборони. Попри обмежену кількість військових, Росія може швидко наростити сили, відправивши їх на нові місця перебування на поїздах і літаках.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти