Лукашенко попередив Кремль і оголосив про протести у Росії

28 січня 2021, 17:02
За словами Олександра Лукашенка, на Росію можуть очікувати затяжні протести.
Лукашенко
Протести у Росії 23 січня - це перша репетиція майбутніх акцій, - Лукашенко / Reuters

Підготовка до протестів у Росії відбувається за аналогією з протестними акціями у Білорусі. Російські мітинги, які пройшли 23 січня, є фактично першою репетицією. До виборів до Держдуми і після голосування російська держава може зіштовхнутися з вуличними акціями.

Як повідомляє білоруське інформагентство Белта, президент Білорусі Олександр Лукашенко під час наради заявив, що російський сценарій протестів схожий на білоруський. Як вважає глава держави, протестні акції у Росії можуть тривати до виборів до Держдуми і після того, як пройде голосування (вибори до Держдуми РФ призначені на 19 вересня, - ред.).

"Всі роблять, як у нас, за винятком (того, що) гра буде в довгу, до думських виборів. Це буде перша репетиція. Вийде - не вийде. А після думських виборів буде ще модніше. Вони вміють грати в довгу", - попередив він.

Також політик додав, що офіційний Мінськ вже інформував російську владу щодо цієї ситуації.читайте такожКрах режиму Путіна: у Росії зробили прогноз про президентство Навального

"Ми це бачили, за лінією спецслужб, і МВС, і КДБ знають. Ми постійно інформували росіян. Ми бачили, що це все готують для Росії", - підкреслив Олександр Лукашенко.

Раніше Лукашенко заявив, що російські протести, на відміну від білоруських подій в серпні 2020 року, будуть спрямовані на поступове розхитування влади, тому що у Росії неможливо реалізувати сценарій бліцкригу.

Протести у Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти