Литва пообіцяла грошову винагороду нелегалам за те, щоб вони покинули країну

7 серпня 2021, 17:15
Мігрантам видаватимуть по 300 євро.
Балтія, Прибалтика, Литва, Латвія, Естонія,
Литва не хоче жити з нелегалами / export.by

Влада Литви в пошуках методів звільнення від масового напливу мігрантів, пообіцяла нелегалам по 300 євро за те, щоб ті покинули країну. Це буде одноразова виплата за їх згодою повернутися додому.

Про це в ефірі радіостанції LRT заявила глава Департаменту міграції МВС країни Евеліна Гудзінскайте.

За її словами, гроші нелегали отримають в аеропорту перед безпосередньою посадкою на рейс з Литви. Однак, якщо безвізові мігранти повернуться в країну знову, то винагороди вже не отримають.

При цьому, точної дати рейсів для нелегалів, поки немає.

Нагадаємо, в Литву з Білорусі масово йдуть мігранти. Нелегали пішки перетинають кордон між країнами. Зокрема, тільки 1 серпня з півночі до обіду прикордонники затримали 216 осіб, які мігрують з Білорусі. Раніше рекордною кількістю мігрантів вважалася 171 людина на добу.

Чому в Литві проблеми з нелегальною міграцією:

  • Приплив нелегальних мігрантів почався на початку липня поточного року. У зв'язку з цим, влада республіки оголосила надзвичайну ситуацію і на кордоні з Білоруссю почалося будівництво огорожі.
  • Глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не має наміру тримати в своїй країні нелегалів, так як у держави через санкції Заходу немає на це грошей.
  • У зв'язку зі сформованою ситуацією Фінляндія прийняла рішення відправити додаткові сили в Литву і Латвію для організації посиленого контролю прикордонних пунктів з білоруською Республікою.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти