"Використати цінність нашого сусідства": Лукашенко цинічно "привітав" українців з Днем Незалежності

24 серпня 2023, 12:37
1122
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко цинічно привітав "братній український народ" з Днем Незалежності.
Лукашенко, Україна
Лукашенко спробував нав'язати свої посередницькі послуги у припиненні війни проти України / Колаж фото УНІАН

Диктатор Білорусі Олександр Лукашенко у вельми цинічному тоні привітав "братній український народ" з Днем Незалежності і спробував нав'язати свої посередницькі послуги у припиненні війни проти України, яку розв'язала країна-агресор Росія. Текст звернення Лукашенка опублікувала його пресслужба.

Самопроголошений президент зазначив, що "багато поколінь білорусів і українців століттями жили в злагоді і повазі", "торгували, створювали сім'ї і виховували дітей". Він також повторив тези Кремля - і" боротьбу з фашизмом "і"перші повоєнні п'ятирічки".

"Ми повинні використовувати цінність нашого сусідства для припинення конфронтації. Білоруська сторона готова зробити для цього все потрібне і навіть більше. Вірю в те, що нам це під силу", — заявив Лукашенко.

відео дня

Крім того, білоруський диктатор у вельми цинічному тоні побажав, щоб в Україні "запанував безцінний і такий потрібний всім людям доброї волі мир".

Загроза "Вагнера" з Білорусі

Нагадаємо, що бойовики Вагнер стягнули до Білорусі понад 700 одиниць техніки. Найманці ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина поповнювали свої ряди в Білорусі і облаштовуються в селі мета Осиповицького району, де вони зробили свій табір.

Спершу вертольоти Білорусі перетнули кордон Польщі. Польща збільшить чисельність військ на кордоні з підконтрольною агресору Росії Республікою Білорусь через інцидент з вертольотами режиму Олександра Лукашенка.

Потім вагнерівці рушили до Сувальського коридору. На захід Білорусі рухаються понад 100 найманців ПВК "Вагнера". Моравецький підкреслює, що можлива Гібридна атака на польську територію.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти