Експерт спрогнозував, яких супротивників підберуть Путіну на виборах

23 вересня 2023, 03:05
181
Як каже Ейдман, швидше за все, проти Путіна на виборах випустять зовсім вже старих кандидатів - на кшталт Зюганова або Явлінського.
Путін, Ейдман
Ейдман вважає, що Путіну на виборах підберуть зовсім вже "хлопчиків для биття" / колаж Главред, фото Facebook і скріншот з відео

Є варіант, при якому вибори в країні-агресорі РФ не відбудуться у форматі перезатвердження російського диктатора Путіна. Про це під час чату на Главреді розповів соціолог, публіцист, автор книг Ігор Ейдман.

"Може бути, я надмірно оптимістичний, але у мене є надія, що ці вибори не відбудуться в тому вигляді, в якому ми припускаємо – як чергове затвердження диктаторських повноважень Путіна, тобто формальне шоу під назвою "Путін знову диктатор" (він нікуди не йшов, але повертається). Сподіваюся, таке шоу в майбутньому році не відбудеться. Якщо ж все-таки це шоу відбудеться, то ми не знаємо, кого там висунуть проти Путіна. Точніше не проти, а в спаринг-партнери, в хлопчики для биття, щоб на його тлі Путін виглядав краще. Втім, це не має ніякого значення", ‒ сказав він.

Як каже Ейдман, швидше за все, проти Путіна на виборах випустять зовсім вже старих кандидатів ‒ на кшталт "комуніста" Зюганова або "ліберала" Явлінського.

відео дня

"Ходять чутки, що висунутий ще більш старих, гнилих і тухлих кандидатів, ніж сам Путін, наприклад, якогось Зюганова, який вже на ладан дихає. Може бути, Явлінському дозволять зіграти цю роль, тому що він теж абсолютно відпрацьована пара і ніякої загрози для Путіна не представляє. Ніколи не дозволять висунутися в кандидати людям типу Навального, тому він і сидить у в'язниці. А всі ті, хто можуть висунутися, ніякої загрози для Путіна не представляють", ‒ підсумував він.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікуваних дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агентство "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів Опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга " Система Путіна: куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор численних публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках в соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скріпи" і "русский мир".

Відсторонення Путіна від влади в Росії

Попередній керівник Міноборони України Олексій Резніков раніше зробив заяву, згідно з якою відсторонення Путіна від влади має посприяти припиненню війни. Міністр прогнозує, що Росію вже через 5 років чекає розпад держави, що супроводжується парадом суверенітетів.

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що у Кремлі готуються до припинення правління Путіна. На його думку, Москва може оголосити про хворобу Путіна і тимчасове припинення виконання обов'язків. В такому випадку влада може опинитися у Радбезу РФ.

Піонтовський також припускає, що Путіна може відсторонити від влади Юрій Ковальчук - найближчий соратник. Можливо, план вже розроблений. Ймовірно, Ковальчук зрозумів - війна програна, і тепер буде намагатися утримати владу і власність.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти