Експерт пояснив, чому Путін усіма силами домагається смерті Саакашвілі

6 липня 2023, 13:36
Диктатор Путін не пробачив Саакашвілі - адже той показав, що проти нього можна виступати на пострадянському просторі, каже Гела Васадзе.
Саакашвілі, Васадзе
Саакашвілі першим кинув виклик Путіну і тому той хоче його загибелі - Гела Васадзе / колаж Главред, фото cacds.org.ua та скріншот

Російський диктатор Володимир Путін через своїх клевретів в Грузії робить все, щоб домогтися фізичного знищення у в'язниці експрезидента цієї країни Міхеїла Саакашвілі. Про це в інтерв'ю Главреду сказав експерт Georgian Strategic Analysis Center Гела Васадзе.

"Чому Путін вбиває Саакашвілі? Тому що він перший, хто кинув виклик Путіну. Ніхто в 2008 році, в 2006 році, жоден лідер пострадянського простору не кинув. Саакашвілі опинився практично в ізоляції, якщо не брати до уваги лідерів балтійських країн і президента України, оскільки тодішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко активно спілкувалася з Путіним, поки він бомбив Грузію. Про це теж варто пам'ятати. Тому Путін не пробачив Саакашвілі - адже той показав, що проти нього можна виступати на пострадянському просторі. Те, що сьогодні відбувається з Путіним – це, в тому числі, і вина Михайла Саакашвілі. І він це добре пам'ятає", ‒ сказав він.

Хто такий Гела Васадзе?

Гела Васадзе народився 27 вересня 1968 року в місті Одеса. Закінчив Казанський державний університет, магістр соціально-політичних наук. Активний учасник "Революції троянд" в АР Аджарія. У різний час працював у структурах неурядового та комерційного сектора, а також у системі виконавчої влади.

відео дня

Справа Саакашвілі

Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі, у якого зараз тільки громадянство України, знаходиться в клініці Вівамеді в Тбілісі з травня 2022 року. У жовтні 2021 року його затримала грузинська влада після повернення до Грузії.

Саакашвілі інкримінують кілька кримінальних злочинів, в рамках яких його заочно засудили до 6 років ув'язнення.

3 липня Саакашвілі з лікарні дистанційно взяв участь у засіданні суду у своїй справі. Через хворобу і перебування в тюремній лікарні Саакашвілі зовні серйозно змінився.

Після цього президент України Володимир Зеленський звернувся до грузинської влади з проханням передати Саакашвілі Києву.

"Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест і запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею", - додав український глава держави.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти