Екс-депутат Держдуми РФ дав прогноз, чи розпадеться Росія на десятки держав

1 вересня 2022, 21:02
677
При цьому Ілля Пономарьов визнав, що деякі нинішні регіони Російської Федерації з високою ймовірністю будуть хотіти відокремлюватися від Москви.
Пономарьов, розпад Росії
Екс-депутат Держдуми РФ дав прогноз, чи розпадеться Росія на десятки держав / https://ua.depositphotos.com/ і УНІАН

Екс-депутат Держдуми РФ і відомий опозиціонер Ілля Пономарьов оцінив ймовірність того, що Росія розпадеться на десятки держав. Про це повідомляє портал "Радіо НВ".

"Є різні ставлення до цього. Був такий форум, де були різні сепаратисти, у яких є така думка про багатьох різних державах. По-моєму, це не дуже ймовірний сценарій. По-перше, я не бачу зараз передумов для цього. Багато регіонів є переважно одержувачами допомоги від центру, а не донорами. І для них таке відокремлення може бути дуже важким і навіть небезпечним", — сказав він.

В цілому йому здається сценарій розпаду РФ малоймовірним. При цьому Пономарьов визнав, що деякі регіони РФ з високою ймовірністю будуть хотіти відокремлюватися і йти як самостійна, незалежна держава.

"Наприклад, Чечня-Ічкерія: дуже ймовірно, що вони виберуть такий шлях. Але це не стане правилом", — припустив Пономарьов.

За його словами, жителі регіонів повинні будуть самі визначитися, чи хочуть вони існувати всередині Росії.

Нагадаємо, раніше відомий соціолог, публіцист, автор книг ("Система Путіна", "Нова національна ідея Путіна" та ін.) Ігор Ейдман у відповідь на запитання читача під час чату на Главреді розповів, що на даний момент складно спрогнозувати, хто саме стане наступником кремлівського диктатора.

Раніше головний розслідувач Bellingcat Христо Грозєв розповів, що оточення керівника РФ Володимира Путіна не знало про його намір розв'язати повномасштабну війну проти України. У такі плани диктатор не посвятив навіть найближчих своїх політичних соратників.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти