Для війни в Україні "є два сценарії": президент Сербії відзначився цинічною заявою

16 березня 2024, 17:41оновлено 18 березня, 15:26
Сербський президент вважає, що перемир'я Росії з Україною нібито "означало б величезне полегшення для світу".
Для війни в Україні 'є два сценарії': президент Сербії відзначився цинічною заявою
Вучич розкрив альтернативні сценарії розвитку війни в Україні / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, facebook.com/buducnostsrbijeavucic

У війні Росії з Україною існують два основних варіанти розвитку подій –встановлення перемир'я за участю США та Китаю або прямий конфлікт між Заходом і Росією. Про це президент Сербії Александар Вучич заявив на зустрічі з прем’єром Баварії Маркусом Зьодером у Белграді, коментуючи можливість введення західних військ в Україну, пише B92.

Проросійський політик вважає, що перемир'я Росії з Україною нібито "означало б величезне полегшення для світу". Вучич стверджує, що "якщо вони (Захід та Росія - ред.) вступлять у конфлікт, то ніхто від цього не виграє".

За його словами, Сербія поважає всі норми міжнародного права і чітко знає, хто порушив Статут ООН. Вучич стверджує, що начебто не має подвійних стандартів і "коли Росія робить щось погане, ми це чітко говоримо".

відео дня

Вучич розповів, що найближчим часом у нас "будуть деякі зміни в деяких наших доктринах". Сербський президент заявив, що у випадку війни Заходу із Росією кількість жертв може бути дуже великою.

Водночас сербський президент пожалівся, що його країна "мала і незначна в цьому сенсі, але в будь-якому випадку це вплине на Сербію".

Хто такий Александр Вучич?

Александр Вучич (серб. Александр Вучић, Aleksandar Vučić; нар. 5 березня 1970, Белград, Югославія) — сербський політик, державний діяч, Президент Сербії з 31 травня 2017. До цього був двічі прем'єр-міністром Сербії (2014—2016, 2016—2017), першим віцепрем'єром (2012—2014), міністром оборони (2012—2013) та міністром інформації (1998—2000). Колишній голова Сербської прогресивної партії (до травня 2023).

Політичний курс Вучича спрямований на євроінтеграцію країни та залишення дружніх відносин із Росією та Китаєм. Українські медіа називають Вучича проросійським, пише Вікіпедія.

Війна РФ із НАТО

Як повідомляв Главред, німецькі спецслужби прогнозують, що з 2026 року Росія може напасти на територію країн-членів НАТО через збільшення військової потужності та розміщення ракет на заході країни.

Також розвідка Естонії повідомила, що Росія може готуватись до війни з НАТО протягом наступних 10 років. Кремль переорієнтував економіку на військові цілі і проводить реформу армії.

Крім цього, єдиною передумовою війни Росії з НАТО може бути прагнення Путіна підтримати свою легітимність через міф про боротьбу з Заходом. Проте, зараз політични експерт Максим Розумний не бачить інших передумов або причин для такої агресії, враховуючи втрати від російсько-української війни.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти