"Швидка і силова відповідь": країни G7 пригрозили РФ "серйозними" економічними санкціями

14 лютого 2022, 15:25
118
Йдеться про ймовірність вторгнення в Україну з боку Російської Федерації.
Велика сімка
Велика сімка проти війни Росії та України / Facebook Посольство України в США

Міністри фінансів країн G7 пригрозили Російській Федерації економічними наслідок у разі вторгнення в Україну.

"Ми, міністри фінансів G7, підкреслюємо нашу готовність діяти швидко і рішуче, щоб підтримати українську економіку, а також підтримувати поточні зусилля з термінового визначення дипломатичного шляху до деескалації", - йдеться у спільній заяві країн "Великої сімки", опублікованій 14 лютого.

Підкреслюється, що пріоритетом країн G7 є деескалація ситуації в Україні. Тому держави готові колективно ввести економічні та фінансові санкції з масштабними наслідками для російської економіки, якщо Кремль посилить військові дії проти України: "будь-яка подальша військова агресія Росії проти України буде зустрічатися швидкою, скоординованою і силовою відповіддю" ".

У Великій сімці зазначили, що стежать за ситуацією і будуть готові діяти скоординовано, щоб в найкоротші терміни надати економічну і фінансову підтримку Україні.

Також відомо, що в Бундестазі обговорюється конфіскація майна олігархів з РФ у разі вторгнення в Україну.

Загроза вторгнення Росії в Україну

Нагадаємо, видання New York Times опублікувало статтю, в якій говорилося про те, що російські військові проходять останні етапи підготовки і знаходяться "в повній бойовій готовності" для повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим часом німецьке видання Bild опублікувало план можливого вторгнення Росії в Україну, згідно з яким Кремль нібито планує створити маріонетковий уряд в країні, а згодом провести загальнонаціональний референдум про приєднання до Росії.

Також раніше президент США Джо Байден вважає, що Володимир Путін досі не прийняв рішення щодо вторгнення в Україну. При цьому глава Білого дому уточнив, що попередив Путіна про наслідки для економіки РФ, якщо він таке рішення все ж прийме.

читайте такожТривожний чемоданчик: 50 речей, які потрібно взяти з собою

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти