Без офіційних оголошень: США і Британія дозволили Україні бити по РФ - Guardian

14 вересня 2024, 09:18оновлено 14 вересня, 10:38
1160
Розгортання ракет має бути частиною ширшого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни.
Без офіційних оголошень: США і Британія дозволили Україні бити по РФ - Guardian
США і Британія, ймовірно, дозволили Україні бити по РФ / колаж: Главред, фото: Офіс президента, defense.gov

Сполучені Штати і Велика Британія надали Києву дозвіл на удари далекобійними ракетами по об'єктах у тилу Росії, але не оголосили про це офіційно. Про це повідомляє The Guardian.

Видання з посиланням на власні джерела зазначило, що Лондон і Вашингтон вирішили дозволити Україні використовувати ракети дальнього радіусу дії, але ще не готові оголосити про це.

"Розгортання ракет, додають західні чиновники, має бути частиною ширшого плану, спрямованого на припинення повномасштабної війни", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Крім того, Байден не сприймає версію Путіна про те, що використання Storm Shadow для ударів по цілях у Росії буде рівносильним початку війни НАТО з Москвою.

Що відомо про The Guardian

The Guardian - щоденна ліволіберальна газета у Великій Британії, заснована в Манчестері 1821 року під назвою The Manchester Guardian. У 1959 році змінила назву на нинішню, а 1964 року редакція переїхала до Лондона. Недільний випуск оформлений у вигляді газети The Observer.

Удари по території РФ - що відомо

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Фінляндія та Швеція не обмежували Україну у використанні їхньої зброї для ударів по території Росії. Проте її застосування має відповідати міжнародному праву.

Видання Politico писало, що у вересні може бути ухвалено рішення США і Британією про зняття обмежень для далекобійних ударів України по країні-агресору Росії.

Також говорилось про те, що Україна може отримати дозвіл Сполучених Штатів на далекобійні удари по території країни-агресора РФ, але без використання американської зброї.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти